„Swedbank“ suteikia 3,5 mln. eurų paskolą „Draugystės sanatorijos“ plėtrai

2021-05-24

„Swedbank“ Lietuvoje suteikė 3,5 mln. eurų vertės paskolą UAB „Draugystės sanatorija“. Paskola skirta sanatorijos naujo korpuso statyboms.

„Įsibėgėjant vakcinacijos tempams šalyje, manome, kad turizmo sektorius, kuris yra viena iš labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių verslo sričių, netruks atsigauti. Galimybių pasas gyventojams suteiks daugiau mobilumo šalies viduje, turėtų daugėti ir turistų iš užsienio. Tad džiaugiamės galėdami finansuoti vieno iš savo ilgamečių klientų – „Draugystės sanatorija“ – naujojo korpuso statybas“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Pasak jo, ši plėtra rodo optimistinį šalies verslo požiūrį į turizmo ir sveikatinimo paslaugų perspektyvas Lietuvoje.

UAB „Draugystės sanatorija“ yra Lietuvos Respublikos sveikatos priežiūros sistemos dalyvė, teikianti suaugusių stacionarinės reabilitacijos, palaikomosios ir ambulatorinės reabilitacijos gydymo paslaugas. 

Sanatorijoje taip pat teikiamos ligų prevencijos, rekreacijos, viešbučio, restorano paslaugos, SPA procedūros. Naujasis pastatas bus sujungtas su vila „Kolonada“ ir sudarys vientisą kompleksą „Medical SPA Violeta“. 

„Medical SPA Violeta“ suteiks didesnę gydymo, apgyvendinimo, maitinimo, SPA procedūrų pasiūlą mūsų klientams, kurių sulaukiame ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Lenkijos, Izraelio, Vokietijos bei kaimyninių šalių. Tikime, kad epideminei situacijai ilgainiui gerėjant vėl sulauksime turistų dėmesio. Džiaugiamės galėdami plėtros planus įgyvendinti su mūsų ilgalaikiu finansiniu partneriu „Swedbank“, – sako „Draugystės sanatorijos“ direktorius Gediminas Kaubrys. 

Pasak jo, „Medical SPA Violeta“ pirmame aukšte bus įrengtas plaukymo baseinas, povandeninių masažo srovių baseinas, sūkurinė vonia, vertikali vonia kineziterapijai vandenyje, gydymo procedūros, pirtys, poilsio zona. Antrame aukšte bus įrengta SPA, grožio procedūrų, masažų zona, natūralaus aukštos mineralizacijos vandens vonios,  povandeninio masažo vonios, kineziterapijos salė, fizioterapijos procedūrų zona. Trečiame aukšte svečių patogumui bus įrengta 17 kambarių. 

Naujų statybų plotas sieks virš 3200 kv.m., iš kurių SPA ir gydymo paslaugų patalpos užims apie 1600 kv.m. Planuojama, kad naujasis pastatas duris lankytojams atvers šių metų gruodžio mėnesį.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.