„Swedbank“ suteiks 8 mln. eurų finansavimą Šiaulių policijos komisariato statyboms

2023-09-12


„Swedbank“ pasirašė 8 mln. eurų finansavimo sutartį su bendrove „Safe Community“, priklausančia fondui „Baltcap Infrastructure Fund“, kuri statys Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) administracinį pastatą ir vėliau užtikrins jo priežiūrą. Šis projektas plėtojamas viešojo ir privataus sektorių partnerystės (PPP) pagrindu.
 

Ignas Mačeika


 
„Viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektai Lietuvoje įgauna pagreitį, o mes tikimės, kad Šiaulių policijai skirtas administracinis pastatas taps dar vienu sėkmingu tokios partnerystės pavyzdžiu. „Baltcap“ komanda turi vienas stipriausių infrastruktūros projektų vystymo kompetencijų rinkoje, todėl neabejojame jos galimybėmis sklandžiai įgyvendinti šį unikalų projektą, kuris padeda vystytis viešajam sektoriui ir gerinti valstybės teikiamas paslaugas“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

„Bankinio finansavimo struktūra bei sąlygos yra vienas iš svarbiausių elementų, siekiant sukurti didesnę pridėtinę vertę klientui PPP projektuose. Jaučiame, jog aktyvus „Swedbank“ įsitraukimas finansuojant tokio tipo projektus ne tik didina konkurenciją bet ir rodo, jog viešojo sektoriaus parengti projektai tampa vis kokybiškesni“, – sako „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis.
 
Naujasis maždaug 5,2 tūkst. kv. m ploto A++ energinės klasės Šiaulių apskrities VPK administracinis pastatas iškils Purienų g. 48, šalia vieno iš dabartinių policijos komisariato pastatų. Jame numatoma įkurti 245 darbo vietas su visa reikalinga įranga darbui, sporto salę, šaudyklą, ginklinę, sulaikymo patalpas.
 

vizualas

Architektai „2L architects“ ir „Studija 501“


Šalia pastato bus įrengta 270 vietų automobilių parkavimo aikštelė, virš kurios ketinama sumontuoti saulės elektrinę, o vietoje pagaminta žalioji energija patenkins apie 50 proc. pastato elektros energijos poreikio.
 
Įgyvendinus projektą Šiaulių apskrities VPK priklausantys pareigūnai iš skirtingose miesto lokacijose esančių pastatų persikels į pagrindinę būstinę Purienų gatvėje. Joje bus užtikrinamos patogios ir šiuolaikinius standartus atitinkančios darbo sąlygos, gerokai sumažės pastatų išlaikymo sąnaudos.
 

vizualas

Architektai „2L architects“ ir „Studija 501“


Pasak I. Mačeikos, tokių PPP pagrindu įgyvendinamų projektų finansavimas tampa dar viena sritimi, kur „Swedbank“ gali prisidėti prie šalies visuomenei ir konkrečioms bendruomenėms naudingų pokyčių, tuo metu valstybės finansiniai resursai gali būti panaudojami labiau neatidėliotiniems poreikiams užtikrinti.
 
Pagal 2023 m. rugpjūčio mėn. įsigaliojusią sutartį Šiaulių VPK administracinio pastato statybas nuo projektavimo stadijos iki pridavimo numatoma įvykdyti per 3 metus. Po to dar 12 metų bus teikiamos pastato priežiūros paslaugos.
 

vizualas

Architektai „2L architects“ ir „Studija 501“
 

Šiuo metu Šiaulių apskrities VPK yra įsikūręs keliuose skirtinguose pastatuose įvairiose miesto lokacijose, kai kurie iš jų yra statyti dar prieš Nepriklausomybės laikotarpį, nėra renovuoti ir neatitinka šiuolaikinių darbo sąlygų ir energinio efektyvumo standartų. Skaičiuojama, kad persikėlęs į naują centrinę būstinę, Šiaulių VPK galėtų sutaupyti iki 125 tūkst. eurų per metus už šildymą ir einamąją pastato priežiūrą, palyginti su dabartinėmis patalpomis.

vizualas

Architektai „2L architects“ ir „Studija 501“
 

Projektą įgyvendina Policijos departamentas prie LR Vidaus reikalų ministerijos kartu su atrinktais privačiais partneriais UAB „Investicijų uostas“ ir UAB „Safe Community“. Bendra projekto vertė siekia 12,16 mln. eurų.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.