„Swedbank“ toliau rūpinasi studentų finansinėmis galimybėmis – siūlys paskolas studijoms palankesnėmis sąlygomis

2024-02-08

„Swedbank“ pradeda naują studentų finansavimo su valstybės garantiją etapą, kurio metu galios palankesnės paskolų studijoms sąlygos. Dėl šių paskolų suteikimo studentai į Valstybinį studijų fondą gali kreiptis nuo šios savaitės. Šiuo metu „Swedbank“ yra vienintelis bankas šalyje, teikiantis valstybės remiamas paskolas studentams.

„Norime sudaryti jauniems žmonėms daugiau galimybių įgyti išsilavinimą ir taip užsitikrinti geresnes sąlygas darbo rinkoje, todėl jau 15 metų teikiame paskolas studentams su valstybės garantija. Susidomėjimas tokio tipo finansavimu yra pakankamai didelis – per praėjusius metus pasirašėme daugiau kaip 6,6 tūkst. sutarčių už bendrą 17 mln. eurų sumą“, – sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato. 

Pasak P. Ladziato, šiemet dėl tokio finansavimo nusprendę kreiptis studentai galės pasinaudoti ir palankesnėmis sąlygomis – iki 24 mėn. prailgintu lengvatiniu paskolos grąžinimo laikotarpiu ir iki 2,5 proc. sumažinta marža.

Be to, norint gauti paskolą studijoms su valstybės garantija nereikia jos grąžinimą užtikrinančių priemonių – turto įkeitimo ar laidavimo. Gautą paskolą galima grąžinti per 15 m. laikotarpį, todėl jos mėnesio įmokos yra santykinai nedidelės.

Šio tipo finansavimu gali pasinaudoti Lietuvos aukštosiose mokyklose studijuojantys asmenys. Teisę gauti paskolas turi mokslo ir studijų institucijų trumposios, pirmosios pakopos, vientisųjų studijų, antrosios pakopos studentai, doktorantai, rezidentai, profesinių studijų studentai, t. y., asmenys, turintys studento statusą.

Norėdami gauti finansavimą su valstybės garantija, studentai pirmiausia turi kreiptis į Valstybinį studijų fondą nuo vasario 5 d. iki kovo 4 d. Studentai, kuriems Fondo sprendimu bus siūloma sudaryti finansavimo sutartis su valstybės garantija, į „Swedbank“ turės kreiptis ir bankui pateikti prašymą nuo kovo 20 d. iki balandžio 17 dienos.

Finansavimo sutartį dėl paskolos studijoms bus galima pasirašyti nuotoliniu būdu prisijungus prie savo interneto banko paskyros. Tą galima padaryti naudojantis kvalifikuota programėle „Smart-ID“ ar mobiliuoju parašu.

2023 m. pabaigoje „Swedbank“ paskolų studentams su valstybės garantija portfelis sudarė apie 90 mln. eurų, bankas turėjo daugiau kaip 68 tūkst. galiojančių sutarčių. Paskolos studentams su valstybės garantija teikiamos pagal „Swedbank“ ir LR Finansų ministerijos bei Valstybinio studijų fondo pasirašytą sutartį. Daugiau informacijos apie tai galima rasti čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.