Asmeninis bankas: kaip ir kodėl šiek tiek skiriasi kiekvieno kliento interneto bankas?

2021-09-01

Jau turbūt daugelis iš mūsų nesistebi, kad su kolega, sėdinčiu kitoje stalo pusėje, galime matyti visiškai skirtingas reklamas naujienų portale ar su partneriu namie skaityti savo socialiniuose tinkluose kardinaliai skirtingus įrašus. Individualizuotų, kiekvienam pagal vartojimo įpročius ir poreikius pritaikytų dalykų vis daugiau atsiranda ir „Swedbank“ interneto banke. Tai lemia žmonių poreikis greitai gauti aktualią ir reikalingą informaciją bei pasiūlymus.

Individualiai pritaikyti pasiūlymai

Jei pats nesimokote ir neturite mokyklinio amžiaus vaikų, jus greičiausiai vargina dažnos reklamos apie mokyklinių prekių akcijas. Lygiai taip pat ir savo interneto banke, greičiausiai, nenorėtumėte matyti pasiūlymo automobilio KASKO draudimui, jei apskritai nevairuojate ar neturite automobilio. 
 
Panašių dalykų išvengti galima davus sutikimus „Swedbank“ tvarkyti asmens duomenis ir rengti jums pritaikytus pasiūlymus. Tai leidžia bankui kiekvienam klientui pateikti labiau pritaikytus individualius pasiūlymus, asmeninius paskolų ir draudimo limitus, specialias nuolaidas ir t. t.
 
Pavyzdžiui, jei neseniai pasirašėte būsto paskolos sutartį, „Swedbank“ jums pateiks statybų ar baldų gamybos įmonių nuolaidų pasiūlymus. Taip pat jeigu bankas matys, kad dažnai apsiperkate internetu, galės priminti apie kredito kortelę, kuri internetinę prekybą šiek tiek supaprastina ir suteikia papildomų naudų.
 
Tačiau toks sutikimas nereiškia, kad jūsų asmens duomenys atsidurs „Swedbank“ partnerių duomenų bazėje – priešingai, „Swedbank“ griežtai saugo klientų duomenis ir jų neperduoda. Be to, duomenų profiliavimas atliekamas automatizuotomis priemonės, todėl galite būti ramūs, kad joks žmogus nesėdės ir neanalizuos jūsų gyvenimo įpročių.
 
Svarbu žinoti ir tai, kad klientams siunčiamų pasiūlymų dažnis ir kiekis yra griežtai ribojami, todėl „Swedbank“ nebus vienas dažniausių laiškų siuntėjų ar skambintojų jums. 

Greitesni sprendimai dėl paskolų

Sutikimas naudoti asmens duomenis asmeniniams finansavimo ir draudimo limitams bankui leidžia ne tiesiog siūlyti jums šias paslaugas, bet iš karto pateikti preliminarią sumą, kokio dydžio limitas jums galėtų būti suteiktas. Vietoje to, kad savo interneto banke matytumėte, kokie yra galimi „Swedbank“ automobilio lizingo variantai, matysite tą, kuris paskaičiuotas ir pritaikytas jums.
 
Lygiai taip pat sistemos gali įvertinti, kiek jums konkrečiai galėtų kainuoti būsto ar gyvybės draudimas arba kokio dydžio būsto paskolą galėtumėte gauti ir kiek kas mėnesį už ją reikėtų mokėti. Tai taip pat „Swedbank“ leidžia greičiau atsakyti į klientų užklausas dėl paslaugų, pavyzdžiui, operatyviau išnagrinėti jų paskolų paraiškas. Greitesnis aptarnavimas paprastai didina ir klientų pasitenkinimą, todėl sutikimas tvarkyti asmens duomenis „Swedbank“ neabejotinai leidžia gerinti teikiamų paslaugų kokybę.
 
Sutikimas tvarkyti asmens duomenis reikalingas ir tam, kad galėtumėte naudotis populiariu „Swedbank“ įrankiu išlaidoms ir įplaukoms sekti „Mano biudžetas“. Čia technologijų atlikta analizė jums padės ne tik sekti savo biudžetą, lyginti mėnesines jo apžvalgas, bet ir sužinoti, kam tam tikrą mėnesį išleidote daugiausiai pinigų ir kaip galėtumėte sutaupyti.

Duomenų saugumas – „Swedbank“ prioritetas

Svarbu paminėti, kad visi klientai gali bet kada pasitikrinti, kokius duomenis apie juos „Swedbank“ renka ir peržiūrėti savo anksčiau duotus sutikimus dėl jų panaudojimo. Šios galimybės individualizuoti kiekvieno kliento interneto banką yra dalis finansinių technologijų evoliucijos, kai žmonės iš finansinių institucijų tikisi patogumo, paprastumo bei greičio, o bankai stengiasi tai įgyvendinti.
 
„Swedbank“ savo klientų asmens duomenis laiko neginčijama vertybe, o jų saugumas yra vienas pagrindinių „Swedbank“ kasdienės veiklos prioritetų. Kokius asmens duomenis renka ir kokiems tikslams, „Swedbank“ aiškiai apibrėžia savo taisyklėse ir įvardina viešai.  

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.