Grožio salono savininkė: „Tobulėjimas – svarbiausia investicija“

  • Pradžia: Prieš 10 metų iš savo sutaupytų ir dalies skolintų lėšų įkurtas nuosavas verslas.
  • Dabar: Nuolatinių klientų mėgstamas grožio salonas Vilniuje su nesikeičiančiu darbuotojų kolektyvu.
  • Veiklos sritis: Grožio salonas.
  • Sėkmės paslaptis: Kai žmogus dirba tai, kas jam patinka, verslas einasi lengvai.
  • Ateities planai: Laimėtą prizą panaudos įvairiems profesiniams mokymams, kurie leis klientams pasiūlyti naujų procedūrų, investuos į salono įrangą bei asortimento plėtrą.

Nepriklausomybės siekis ir noras dirbi pagal savo taisykles – šie verslininkams gerai pažįstami motyvai prieš daugiau nei dešimtmetį paskatino nuosavo verslo imtis ir Vidą Fedorovičienę. Vilniaus S. Žukausko gatvėje įsikūrusios grožio studijos „Diva“ savininkė teigė galimų sunkumų ar nesėkmių nebijojusi, o įsitvirtinti padėjo aiškus tikslas ir pasitikėjimas savo jėgomis.


Tikslo siekė pamažu

V. Fedorovičienė pasakojo, kad apie darbą sau ji pradėjo svajoti karjeros pradžioje. „Kai supratau, kad atradau savo profesinį kelią, ėmiau svajoti ir apie nuosavą grožio studiją. Tiesa, iki savosios svajonės įgyvendinimo turėjau dar kiek pasistengti – reikėjo įgyti tvirtus kirpėjos įgūdžius, burti klientų ratą ir užsitarnauti jų pasitikėjimą, – apie karjeros pradžią pasakoja Vida. – Visa tai įgijus, nuosavą grožio studiją įkurti nebuvo sunku.“

Verslo kūrimo pradžioje sėkmingai buvo išspręstas ir lėšų klausimas. Kadangi šiam žingsniui Vida ilgai ruošėsi, dalį pinigų, skirtų patalpų įrengimui ir įrangos įsigijimui, ji susitaupė pati. O likusią dalį pavyko pasiskolinti iš banko.

Tik įkūrus grožio studiją „Diva“, Vida dirbo kartu su drauge, kuri teikė manikiūro paslaugas. Vėliau prie dueto prisijungė ir antroji plaukų meistrė. Trys specialistės studijoje dirba iki šiol. Pasak pašnekovės, nedidelis kolektyvas turi savų privalumų – nesunku vadovauti ir priimti sprendimus. O kelią link teisingų sprendimų neretai parodo pačios verslininkės intuicija: „Kadangi dirbu tai, kas man teikia didelį malonumą, priimti verslo sprendimus man nėra sunku. Kai žmogus dirba tai, kas jam patinka, verslas einasi lengvai.“


Konkurencijos nesibaimina

Paklausta apie konkurenciją, Vida pripažįsta, kad ją jaučia. Tačiau čia pat priduria, kad klientų jai ir kartu dirbančioms kolegėms netrūksta. „Nors kasmet šalia įsikuria vis nauji grožio salonai, o pro šalį einantys žmonės impulsyviai užsuka vis rečiau, mums klientų netrūksta. Nuolat besilankantys žmonės vertina mūsų kokybiškas paslaugas ir prieinamas kainas. Be to, svarbus ir žmogiškasis faktorius: susiklosčius geriems tarpusavio santykiams ir supratimui, klientai išlieka ir net tampa geriausiais draugais“, – pasakoja „Diva“ savininkė.

Tiesa, pašnekovė supranta, kad versle sustoti ir mėgautis darbo vaisiais – negali: „Nuolat galvojame, kaip galime atsinaujinti, tobulėti ir kažką naujo pasiūlyti klientams. Planų turime ir dabar: reikia smulkaus patalpų remonto, atnaujinti apšvietimą – jis grožio paslaugų teikėjams itin svarbus. Taip pat stengiamės klientams pasiūlyti vis kažką naujo“, – ateities planus dėsto Vida.


Variklis – tobulėjimas

Vida pasakoja, kad jos pagrindinė investicija visuomet buvo asmeninis tobulėjimas. „Kad tapčiau savo srities specialiste, iš tiesų daug mokiausi. Mano klientai tai mato ir vertina. Be to, ir pačiai visada malonu kažką naujo išmokti. Galima sakyti, kad įvairūs kursai ir konferencijos netgi tapo savotišku laisvalaikio užsiėmimu. Kai Lietuvoje dar nebuvo gerų meistrų, nuolat mokytis vykdavau į užsienį: Prancūziją, Rusiją, Angliją, Italiją. Dabar jau ir Lietuvoje yra daug gerų specialistų, iš kurių taip pat galima pasimokyti. Taip ir pačiai daug įdomiau dirbti“, – pasakojo V. Fedorovičienė.


Investuos į darbuotojus ir saloną

Spalį Vidą pasiekė gera žinia – projekte „Kiekvienas gali būti didelis“ jos įmonė laimėjo 3 tūkst. eurų prizą. Vida pasakojo, kad pinigus žada panaudoti įvairiems profesiniams mokymams, kurie leis klientams pasiūlyti naujų procedūrų. O likusius pinigus investuos į saloną: atnaujins dalį aparatų bei įsigis daugiau produkcijos, kuria prekiauja.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.