Naujojoje „Swedbank“ programėlėje – bekontakčiai atsiskaitymai ir momentiniai mokėjimai telefonu

„Swedbank“ pristato naują išmaniąją programėlę, kuri leis telefonu atsiskaityti bekontakčiu būdu ir atlikti momentinius mokėjimus. Banko atstovai skaičiuoja, kad didžiajai daliai iš 600 tūkst. dabartinės banko programėlės savininkų naujoji programėlė taps prieinama per liepos mėnesį. Artimiausiu metu programėlėje numatomas ir atsiskaitymų „Garmin“ ir „Fitbit“ įrenginiais diegimas. 

Pasak „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovės Jūratės Gumuliauskienės, kurti naują išmaniąją programėlę paskatino besikeičiantys vartotojų poreikiai. Naujausių banko tyrimų duomenimis daugiau nei 90 proc. klientų naudojasi išmaniuoju telefonu, ir vis didesnė dalis jų kasdienes bankininkystės operacijas atlieka telefonu.

„Mobilioji bankininkystė populiarėja visame pasaulyje ir ja šiuo metu jau naudojasi apie 2 mlrd. planetos gyventojų. Kurdami naująją programėlę rėmėmės geriausiais pasauliniais pavyzdžiais ir į kūrimo procesą įtraukėme savo klientus – daugiau nei 95 tūkst. jų parsisiuntė programėlės bandomąją versiją ir pateikė tūkstančius atsiliepimų ir siūlymų, į kuriuos stengėmės atsižvelgti kurdami galutinę programėlės versiją“, – sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Naujos kartos mokėjimai

Naująją „Swedbank“ programėlę turintys vartotojai galės naudotis bekontakčiais atsiskaitymais telefonu. Tam vartotojas turi turėti bekontaktę mokėjimo kortelę, kuri bus susieta su programėle ir nuo kurios atsiskaitant bus nuskaičiuojamos lėšos.

Pasak J. Gumuliauskienės, atsiskaitymai telefonu vyks taip pat, kaip ir bekontakte kortele – telefonu prilietus mokėjimo terminalą prekybos ar paslaugų teikimo vietose, kuriose priimami atsiskaitymai bekontaktėmis kortelėmis. Bekontakčių atsiskaitymų telefonu pristatomąjį video galima pamatyti čia.

Vieno bekontakčio atsiskaitymo telefonu maksimali suma sieks 150 eurų. Mokėjimai telefonu veiks telefonuose su „Android“ operacine sistema. Tikimasi, kad „Apple“ įrenginių naudotojams tokia galimybė bus pasiūlyta netolimoje ateityje.

„Swedbank“ skaičiuoja, kad šiuo metu gyventojams jau yra išduota daugiau nei 1,1 mln. bekontakčių kortelių, tai sudaro 70 proc. visų „Swedbank“ išduotų mokėjimo kortelių.

„Matydami tokią bekontakčių kortelių skvarbą, manome, kad bekontakčiai atsiskaitymai telefonu sparčiai populiarės. Be to, toliau plėsime programėlės funkcijas, kad gyventojai galėtų atsiskaityti ir kitais būdais. Artimiausiuose planuose – su programėle susieti atsiskaitymai „Garmin“ ir „Fitbit“ laikrodžiais“, – komentuoja J. Gumuliauskienė.

Privatūs ir verslo klientai naujojoje „Swedbank“ programėlėje galės atlikti momentinius mokėjimus. Tai reiškia, kad pavedimai į kito Lietuvoje veikiančio ir momentinius mokėjimus priimančio banko kliento sąskaitą pasieks akimirksniu − bet kuriuo paros metu ir bet kurią dieną, įskaitant poilsio ar švenčių dienas. 

Naudos biometrinius duomenis

Pasak „Swedbank“ atstovės, be bekontakčių atsiskaitymų telefonu funkcijos naujojoje programėlėje yra integruota biometrinių duomenų parinktis.

„Tai sudaro galimybę vartotojui prisijungti ar patvirtinti iki 100 eurų vertės sumos mokėjimus, naudojant piršto atspaudą ar veido atpažinimo technologiją – asmens biometrinius duomenis. Be to, klientai iš programėlės galės pereiti į interneto banką be papildomos identifikacijos, tam taip pat bus naudojami tik biometriniai duomenys. Patogumo suteiks ir sąskaitos likučio valdiklis (angl. widget), kuris leis vartotojui matyti savo sąskaitos likutį nė neįsijungus programėlės“, − sako J. Gumuliauskienė.

Patogumą vartotojui padidins ir pasirinktas dizainas – jis yra ne tik modernus ir patrauklus, bet ir labai intuityvus, visos funkcijos išdėstytos taip, kad būtų kuo patogiau, aiškiau ir greičiau pasiekiamos vartotojui. „Net ir pristatę programėlę toliau vertinsime klientų atsiliepimus, siūlymus ir tobulinsime programėlę“, – žada „Swedbank“ atstovė.

Atnaujins per liepos mėnesį

„Planuojama, kad daugiau nei pusę milijono „Swedbank“ klientų naujoji programėlė pasieks per keletą savaičių. Vieniems klientams atnaujinimas bus pasiekiamas iškart, kitiems – kiek vėliau“, − komentuoja „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Pasak jos, dabar vartotojo turima banko programėlė atsinaujins automatiškai, nebent jis yra uždraudęs automatinius programėlių atnaujinimus. Tokiu atveju programėlę teks atnaujinti rankiniu būdu.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.