Šeimos kelionė po Baltijos šalis – lankomiausios vietos Latvijoje ir Estijoje

Planuodami vasaros keliones paprastai dairomės į tolimas ir egzotiškas šalis, renkamės pažintines keliones po Europą. Tačiau visai šalia, kaimyninėse Baltijos šalyse, gamta, miestai ir lankytinos vietos gali nustebinti.

Estija – pasaka prie Baltijos jūros

Atostogos Estijos pajūryje – tai galimybė naujai atrasti Baltijos jūrą. Poilsiautojus čia itin žavi Pernu įlanka ir žavingas pakrantės miestas, tačiau įspūdžiai laukia ne tik pajūryje.

Somos nacionalinis parkas

1993 m. įkurtas Somos nacionalinis parkas yra antras pagal dydį nacionalinis parkas Estijoje. Tarp Pernu ir Viljandžio įsikūręs parkas su didelėmis, beveik nepaliestomis pelkėmis ir natūraliai vingiuojančiomis upėmis yra vienas iš įspūdingiausių Estijos gamtos perlų.

Kihnu sala

Kihnu saloje, kurioje gyvena apie 700 žmonių, vyrauja bendruomeninis gyvenimo būdas, senieji papročiai, kihnu kalba ir dainos. Šokiai ir grojimas muzikos instrumentais yra neatsiejama vietinių gyvenimo dalis. Tradicinė Kihnu kultūra – apranga, kalba, muzika ir amatai – įtraukti į UNESCO žodinio ir dvasinio paveldo šedevrų sąrašą.

Hapsalu

Tai tikras ramybės uostas Baltijos jūros pakrantėse – jo mediniai namai, siauros gatvelės, vedančios į puikius restoranus ir SPA centrus, sukuria visiškos ramybės ir harmonijos pojūtį.

Vienas iš miesto traukos objektų – Hapsalu promenada. Valandą trunkančioje ekskursijoje susipažinsite su promenados istorija ir išvysite pagrindines Hapsalu lankytinas vietas: kurhauzą, saulės laikrodį ir Čaikovskio suolelį.

Estija garsėja savo SPA centrais, o Hapsalu yra geriausia vieta mėgautis šiomis paslaugomis.

Sarema ir Hyjuma

Estija gali didžiuotis savo salomis. Daugumą jų, įskaitant Saremą ir Hyjumą, turi aplankyti kiekvienas keliautojas. Unikalūs gamtos takai traukia pėsčiųjų žygių mėgėjus, o pakrantės bangos vilioja buriuotojus.

Vienas iš populiariausių Saremos traukos objektų – Kuresarės Bišopo tvirtovė, dar žinoma kaip Kuresarės pilis, pastatyta XIV amžiuje. Tuo metu Hallikivi nuotykių parkas Saremoje – tai tinkamiausia vieta laisvalaikiui, kur galėsite pasimėgauti įdomiomis lauko pramogomis.

Kitokia Latvija – kelionė po praėjusius šimtmečius

Vienas didžiausių traukos centrų Latvijoje – sostinė Ryga. Tačiau šalis gali pasiūlyti keliautojams kur kas daugiau atradimų.

Sigulda

Sigulda dažnai vadinama mažąja Latvijos Šveicarija, nes tai – kalvočiausias miestas šalyje. Čia įrengta bobslėjaus ir rogučių trasa, todėl Sigulda yra pelniusi daugiausia žiemos olimpinių medalių pasaulyje.

Vienas iš ryškiausių miesto traukos objektų – Turaidos muziejus-rezervatas. Jame gausu archeologijos, architektūros, istorijos ir meno paminklų, kurie byloja apie tūkstantmetį trukusius istorinius įvykius nuo XI amžiaus.

Turistus traukia ir 1878 m. kunigaikščio Kropotkino pastatyta Naujoji Siguldos pilis. Statinys iš išorės išlaikė neogotikinį stilių, o 1937 m. čia įsikūrę Rašytojų ir žurnalistų rūmai tapo nacionalinio romantizmo perlu.

Siguldoje įsikūręs ir seniausias turistų lankomas objektas Latvijoje – Gutmanio ola. Ji yra žinoma kaip senovės kulto vieta, išlaikiusi XVII a. užrašų.

Mieste taip pat esama šiuolaikinių traukos vietų, pavyzdžiui, vertikalus vėjo tunelis „Aerodium“. Jame keisdami kūno padėtį, pagal aerodinamikos principus galėsite kilti į viršų, atlikti įvairius judesius ir patirti neįtikėtinų emocijų. Šio aerodinaminio tunelio meistrai Tomo Kruzo prašymu sukūrė didžiausią vėjo tunelį naujausiam filmui „Neįmanoma misija“.

Cėsis

Cėsis paprastai vadinamas viduramžių miestu, taip pat Latvijos hipsterių sostine. Keliautojus žavi įspūdingi pilies griuvėsiai ir siauros miesto gatvelės, kuriose galite išvysti daugybę staigmenų: mažų parduotuvėlių, kavinių ir meno objektų.

Pačiame miesto centre – pilies kompleksas, nedideliame plote talpinantis net kelių skirtingų istorinių laikotarpių architektūros pavyzdžius. Vienas paslaptingiausių senųjų laikų paminklų – senovės latvių genties vendų piliakalnis Riekstukalnyje, kur daugiau nei prieš tūkstantį metų prasidėjo miesto istorija. Šalia jo – Kalavijuočių ordino ir Vokiečių ordinui priklausiusio Livonijos ordino pilis.

Viduramžiais Cėsio pilį ir bažnyčią iš visų pusių glaudžiai supo siauros, vingiuotos gatvelės su amatininkų ir prekybininkų namais. Nors dėl karo ir daugybės gaisrų viduramžių laikų pastatai neišliko, miesto istorinis centras iki šiol išlaikė unikalų viduramžių stilių.

Sėkmės atrandant Baltijos šalių perlus!

Vienas iš svarbiausių dalykų bet kurioje kelionėje – saugumas. Jei įmanoma, į kelionę pasiimkite dvi korteles (naudinga, kad viena jų būtų kredito kortelė). Praradę vieną kortelę ar nutikus kitiems nenumatytiems atvejams, neliksite be atsiskaitymo priemonių.

Kortelės praradimo atveju gali padėti „Swedbank“ išmanioji programėlė – ja galima greičiausiai ir patogiausiai užblokuoti kortelę.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.