„Swedbank“ kviečia į šventinių dovanų paieškas: banke šurmuliuos Kalėdinė mugė

Kalėdos be dovanų – tarsi eglutė be žaisliukų, tačiau pirkti bet ką, nepagalvojus nei apie poreikį, nei apie vertę, tampa vis mažiau populiaru. Pastaraisiais metais pastebima tendencija, kad gyventojai dovanoms mielai renkasi vietos gamintojų ar smulkiųjų verslininkų produkciją. Geras to pavyzdys – jau ketverius metus iš eilės organizuojama Kalėdinių dovanų mugė „Swedbank“ 2018. Konstitucijos prospekte esančioje centrinėje banko būstinėje gruodžio 6–7 dienomis vyks šventinių dovanų prekyba, kur rinktis ir atrasti kažką savito galės ir patys išrankiausi pirkėjai.

Dovanas siūlys pusšimtis prekeivių

Šiemet renginio svečiai dovanas galės rinktis iš dar ilgesnio dalyvių sąrašo – jų centriniame banke įsikurs per penkias dešimtis. Čia bus galima įsigyti įvairių knygų tiesiai iš leidyklų rankų, o papuošalais, juvelyriniais dirbiniais ir įvairiausiais aksesuarais prekiaus patys kūrėjai. Rankdarbių meistrai pasiūlys tekstilės, suvenyrų ir dekoratyvinių gaminių, o gurmanus ir maisto mėgėjus pamalonins sveikos produkcijos pasirinkimas.

Dalyvavimas šventinėje mugėje smulkiesiems verslininkams nekainuoja, todėl į derybas dėl mažesnės kainos pardavėjai leidžiasi kur kas atlaidžiau ir pirkėjai prekes gali tikėtis įsigyti pigiau nei įprasta.

Prekiautojai grįžta prie tradicijų – visas dėmesys pirkėjams

Trečius metus mugėje dalyvausiantis verslininkas Gytis Leliukas sako, jog dar nė viename panašiame renginyje nėra jautęs tokio organizatorių palaikymo. „Čia juntama šventė, nes turime laiko pabendrauti su klientais, juos pavaišinti savo produkcija. Grįžtama prie tikrųjų tokių mugių tikslų, kai amatininkai kuria gerą nuotaiką ir kartu su pirkėjais džiaugiasi artėjančiomis šventėmis“, – sako prieskoninėmis arbatomis ir pagardais prekiaujantis įmonės „Pas Bobutę“ savininkas G. Leliukas.

Anot prekybininko, jų siūloma produkcija šventiniu laiku visuomet suranda savo pirkėją. „Pas mus viskas gražiai ir su meile supakuota, tikrai ne gėda tokią dovaną įteikti. Mūsų produkcija natūrali, pagaminta pagal ilgaamžes lietuvių žolelių tradicijas, deriname ir ajurvedos paslaptis“, – pasakoja G. Leliukas ir priduria, kad šventiniu metu arbatų parduoda kur kas daugiau nei įprastai.

Galimybė užbėgti šventiniam stresui už akių

„Šmurkšt ir šilta“ įkūrėja Viktorija Dervinytė, mugėje dalyvausianti taip pat ne pirmus metus, mano, jog pirkėjus šis renginys labiausiai žavi dėl to, jog tokiu metu dar nesijaučia didelio streso, visi ramiai ir apgalvotai renkasi mielus daiktus.

„Paprastai paskutinės minutės pirkiniai būna paskatinti įtampos, žmonės šluoja bet ką, svarbu, nupirkti ką nors dovanų. O čia tvyro šventiška atmosfera, nėra jokio lėkimo, skubėjimo. Sakyčiau, tai viena iš nedaugelio mugių, kur amatininkams skiriamas toks didelis dėmesys ir palaikymas – tada ir mes atsiduodame prekybai su kitokia nuotaika“, – pasakoja vilnonėmis šlepetėmis prekiaujanti moteris.

Išskirtiniais rankų darbo gaminiais iš lino prekiaujantys „bubbles.lt“ įkūrėjai sako, jog sėkmė lydi tuos, kurie gerai pasiruošia. „Prekiaujame natūralaus lino pagalvėlėmis, kosmetinėmis, pirkinių maišais su smagiais užrašais. Per metus jaučiame du pirkimo bumus: tai Motinos diena ir Kalėdos. Abu laikai būna įtempti tiems, kas nemoka planuotis, o mes stengiamės dirbti taip, kad viską spėtume ir klientams netektų laukti savo užsakymų. Šioje mugėje nerimauti netenka – dirbame savo ir klientų malonumui“, –  pasakoja „bubbles.lt“ vadovas Arūnas Demidovičius.

Palaiko smulkųjį verslą

Didžioji dalis šių metų kalėdinių dovanų mugėje „Swedbank“ dalyvaujančių prekeivių yra ir projekto „Kiekvienas gali būti didelis“ dalyviai. Šia iniciatyva siekiama populiarinti smulkųjį verslą, skatinant visuomenę aktyviau naudotis jų paslaugomis ir produktais.

Anot „Swedbank” smulkiųjų verslo klientų ir rinkodaros skyriaus vadovo Aivaro Janušausko, ši mugė yra puiki galimybė atkreipti dėmesį į šalies smulkiuosius verslininkus, ypač amatininkus. „Norime kurti abipusę šventę. Juk neretai Kalėdų laikas yra įtemptas metas verslininkams, tenka verstis per galvas, kartais – net samdyti papildomą darbo jėgą. Siekiame, kad ši mugė jiems būtų draugiška ir skatinanti kurti“, – sako A. Janušauskas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.