Geroji įmonių valdysena kaip tvaraus verslo pagrindas

BICG


Užtikrinti verslo tvarumą įmonė gali tada, kai išskiria jį kaip svarbų savo veiklos tikslą ir atitinkamai paskirsto atsakomybes bei sukuria ir nuosekliai įgyvendina šiam tikslui pasiekti reikiamus procesus.

Valdysena – tai procesų, tvarkų bei teisės aktų visuma, formuojanti įmonės veiklos pamatus, įskaitant santykį tarp akcininkų, valdybos, vadovybės bei suinteresuotųjų šalių. Kiekvienas iš jų atlieka vaidmenis, svarbius, siekiant ilgalaikės verslo sėkmės. 

Praktiškai įgyvendinama geroji valdysena padeda kurti skaidrų, tvarų verslą, kartu skatindama visos ekonomikos progresą.
 


Įmonių valdysenos pagrindai

Gerosios valdysenos principai – tai gairės kompetentingai verslo priežiūrai, skaidrumui ir atskaitomybei, skatinančios įmones laikytis ilgalaikio požiūrio ir tvarios veiklos perspektyvos.

Viskas prasideda nuo įmonės valdysenos politikos pasirinkimo, aiškiai apibrėžiant ir nuosekliai įgyvendinat tvarkas, kuriomis nustatoma akcininkų, valdybos ir vadovybės atsakomybių pusiausvyra, nepamirštant įvertinti ir suinteresuotųjų šalių interesų.
 

Pagrindiniai valdysenos elementai


Akcininkai

Akcininkai suteikia bendrovei pradinį kapitalą ir yra atsakingi už aiškų jos įkūrimo tikslo bei esminių lūkesčių jos veiklai apibrėžimą, taip pat kompetentingos valdybos sudarymą šiems lūkesčiams pasiekti bei rezultatų stebėjimą metinių akcininkų susirinkimų metu, įskaitant atitinkamas veiklos ataskaitas bei finansinį auditą.

Valdyba

Tinkamai suformuota ir veikianti valdyba yra labiausiai nepriklausomas, mažiausiai savų interesų turintis įmonės valdymo organas. Pagrindinė jos funkcija – priimti sprendimus, atsižvelgiant į tai, kas yra geriausia visai organizacijai, o ne tai, kas tenkintų potencialiai siaurus akcininkų, vadovų ar kitų grupių interesus. Dėl to efektyvi valdyba yra laikoma gerosios įmonių valdysenos pamatu. 

Valdybos funkcijos apima bendrovės strategijos nustatymą ir jos įgyvendinimo stebėseną, taip pat pagrindinių įmonės ir jos vadovybės veiklos tikslų nustatymą bei jų įgyvendinimo priežiūrą.

Tinkamą priežiūrą valdyba atlieka, nustatydama veiklos politikas ir tvarkas, apibrėžiančias, kaip veikia įmonė (pavyzdžiui, biudžeto formavimo, pirkimų, atitikties, vidaus audito ir kitais klausimais), bei užtikrindama, kad šios politikos bei praktikos yra įgyvendinamos praktiškai.

Vadovybė

Bendrovės aukščiausiojo lygmens vadovai yra atsakingi už kasdienę įmonės veiklą, laikydamiesi valdybos nustatytos veiklos krypties, siekdami jos iškeltų pagrindinių veiklos tikslų bei reguliariai atsiskaitydami už rezultatus.

Suinteresuotosios šalys

Nors dažniausiai tiesiogiai santykiai su jomis palaikomi ir atitinkama jų interesų analizė atliekama vadovybės lygmenyje, strateginę kryptį ir tvarkas, kaip spręsti visus su suinteresuotomis šalimis susijusius klausimus, nustato valdyba.

Tarptautinius gerosios valdysenos standartus yra paskelbusi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) ir jos gaires galima rasti čia.

Skaityti daugiau:
 


Viena svarbiausių priemonių, padedanti verslui veikti tvariai, yra tinkamas atsakomybių paskirstymas, kurį numato geroji įmonių valdysenos praktika.
 

Tvarumo tikslų nustatymas


Akcininkai, apibrėždami įmonės egzistavimo tikslą ir pagrindinius lūkesčius, turi galimybę įtraukti ir tvarumo kryptį. Geroji praktika yra tai padaryti oficialiu akcininkų lūkesčių laišku, kuris apimtų už valdybos paskyrimo terminą kiek ilgesnį laikotarpį. Tarkime, akcininkai gali išreikšti lūkestį, kad bendrovė sieks tvarumo, vykdydama savo kasdienes veiklas (pavyzdžiui, „Ignitis grupė“ –  https://ej.uz/ignitisgrupe; „EPSO-G“ – https://ej.uz/epsog).

Vis dėlto pagrindinė atsakomybė už konkrečių tvarumo tikslų nustatymą, jų įgyvendinamumą bei įgyvendinimo stebėjimą tenka valdybai, kuri atsakinga už įmonės strategiją ir vadovybės veiklos priežiūrą. Pavyzdžiui, ji gali nustatyti siektinus veiklos rodiklius, susijusius su emisijų mažinimu, darbuotojų pasitenkinimo lygiu ir pan. Vienas iš šaltinių galimų tikslų šioje srityje analizei yra vadinamoji realių tikslų duomenų bazė (Credible Goals Database).

Valdybai nustačius strateginius ir metinius tikslus, vadovybė juos paskirsto kiekvienam organizacijos padaliniui ir/ar darbuotojui, numatydama jiems atskirus siektinus veiklos rodiklius ir sukurdama paskatas jų siekti. Šie tikslai gali apimti, pavyzdžiui, žaliosios energijos panaudojimo, atliekų perdirbimo, darbo saugos tikslus ir t.t.

Nors lūkesčiai keliauja iš akcininkų valdybai, o iš valdybos - vadovybei, įmonės taip pat turėtų puoselėti tokią organizacinę kultūrą, kuri skatintų ir žemesnės grandies darbuotojus imtis iniciatyvos bei siūlyti, kaip tobulinti bendrovės veiklą, įskaitant ir tvarumo aspektus, nes būtent jie yra ta grandis, kuri tiesiogiai įgyvendina įmonės veiklos principus.

Mažose ir/arba valdybų neturinčiose bendrovėse jų funkcijos turėtų tekti akcininkams Šios funkcijos apima strategijos tvirtinimą ir jos įgyvendinimo stebėseną, vadovo paskyrimą, atleidimą ir pan. Vadinasi, imtis strateginių tvarumo iniciatyvų bei pagal tai nustatyti tikslus vadovybei taip pat turėtų akcininkai.

Žinoma, tai padaryti lengviau, kai įmonė maža, o akcininkų skaičius nedidelis. Jei įmonė didelė ir turi daug akcininkų, geriausia apsvarstyti galimybę sudaryti valdybą. Istoriškai valdybos ir atsirado būtent todėl, kad akcininkai negalėjo ar nenorėjo įgyvendinti daugelio labai svarbių funkcijų, kurios dabar patikimos valdyboms.
 


Ilgalaikiai strateginiai įmonės tikslai turėtų būti keičiami tik išskirtinėmis aplinkybėmis, tačiau strategija privalo būti peržiūrima reguliariai, ypač atsižvelgiant į nuolat kintančią verslo aplinką.
 

Įmonės strategijos peržiūrėjimas


Peržiūrint strategiją, daug dėmesio reikėtų skirti verslo aplinkos analizei, tendencijoms įmonės veiklos srityje bei galimoms rizikoms vertinti. Kita vertus, svarbu ieškoti ir veiklos galimybių. Apibendrinant, valdyba turėtų užtikrinti daugelio skirtingų krypčių įmonės atsparumą galimiems trikdžiams (finansinį, organizacinį, technologinį, reputacinį ir t.t.).

Kadangi valdyba yra atsakinga už bendrą strateginę įmonės kryptį, galutinė atsakomybė dorojantis su didžiosiomis grėsmėmis krizinėse situacijose taip pat tenka jai.

Imdamasi prevencinių priemonių, valdyba užtikrina, kad būtų įdiegtos atitinkamos tvarkos ir procesai (strategijos parengimo, rizikų valdymo ir kt.), kad jos pačios ir vadovybės kompetencijos atitiktų įmonės poreikius visose svarbiose srityse ir t.t. Veiklos atkūrimo ir tęstinumo planai taip pat turėtų būti ne tik sudaromi, bet ir išbandomi praktinėmis simuliacijomis.

Siekdama švelninti jau vykstančios krizės padarinius, valdyba turėtų padėti bendrovės vadovybei savo patarimais ar netgi tiesioginiu įsitraukimu į krizės suvaldymą, priklausomai nuo konkrečios situacijos.
 

 


Aplinkosaugos, socialinių ir valdysenos (ESG) principų įgyvendinimas ne tik atspindi poreikį laikytis tvarumo principų suinteresuotųjų šalių labui, bet taip pat gali užtikrinti prieinamesnį finansavimą, padėti pritraukti talentų, atrasti naujų rinkų bei užtikrinti ilgalaikę verslo sėkmę.
 

ESG principų įgyvendinimas


Kartais ESG principų įgyvendinimas gali lemti išaugusias sąnaudas trumpuoju laikotarpiu (pavyzdžiui, gamybos medžiagų, energijos šaltinių pakeitimas tvaresniais ir t. t.), tačiau teikia ilgalaikę naudą (investicijų, naujų klientų pritraukimas ir t. t.).

Efektyviai ESG principai įgyvendinami tada, kai remiamasi tais pačiais analizės ir tikslų nustatymo principais kaip ir bet kurio kito strateginio klausimo atveju, t.y. jie turi būti suvokiami kaip neatsiejama valdybos ir vadovybės atsakomybės sritis verslo ilgalaikiškumui užtikrinti.

Jei atsakomybė už ESG klausimų sprendimą priskiriama žemesnei grandžiai, pavyzdžiui, rinkodaros ar komunikacijos skyriui, ir nėra integruota į bendrą įmonės strategiją bei kultūrą, tai rodo, kad įmonė nesilaiko į ilgalaikę perspektyvą orientuoto požiūrio ir teigiamų pokyčių siekti jai bus labai sunku.

Vienas iš dažniausiai visų investuotojų pastebimų paviršutiniško požiūrio į ESG simptomų – puikiai parengta išoriniam naudojimui skirta įmonės tvarumo ataskaita, kurioje aprašytų priemonių nesilaikoma praktikoje, jos netaikomos kasdienėje bendrovės veikloje.  

Kitaip tariant, apie ESG klausimų integravimą reikėtų galvoti kaip apie tvarią verslo strategiją, o ne kaip apie atskirą tvarumo strategiją.
 


Geroji valdysenos praktika padeda užtikrinti, kad įmonės būtų valdomos efektyviai, įgyvendinant ilgalaikius akcininkų interesus ir atsižvelgiant į suinteresuotųjų šalių poreikius. Ji skatina kompetentingą priežiūrą, skaidrumą ir atskaitomybę tiek privačiose, tiek kotiruojamose bei valstybės ir savivaldybių kontroliuojamose įmonėse, o tai, savo ruožtu, skatina didesnį pasitikėjimą jomis kapitalo rinkose, tarp potencialių partnerių, tiekėjų, darbuotojų, klientų ir visuomenėje.

Vienas iš pavyzdžių – Baltic Institute of Corporate Governance 2018 metais atlikta didžiųjų Latvijos bankų praktikos analizė, parodžiusi, kad vertindami įmonės kreditavimo galimybes, šie bankai iki 25 proc. reitingo sudarydavo būtent pagal valdysenos faktorius. Vėlesniais metais panašūs standartai tik stiprėjo visoje Europoje.

Teigiamas ryšys tarp ESG ir finansinių rezultatų pastebimas ir analizuojant tokius įmonių finansinius veiklos rodiklius kaip kapitalo, turto grąža ar akcijų kaina. Pavyzdžiui, Niujorko universiteto Sterno tvaraus verslo centro (NYU Stern Center for Sustainable Business) paskelbtame 2015-2020 metais atliktų daugiau nei tūkstančio panašių analizių apibendrinime teigiama, kad teigiamas ryšys tarp šių rodiklių ir ESG aptiktas 58 proc. atvejų.
 


Kiekvienai įmonei svarbu įsivertinti savas valdysenos praktikas ir apsvarstyti, ką galima tobulinti. Baltic Institute of Corporate Governance sukurtas testas padeda įsivertinti tiek stipriąsias, tiek silpnąsias puses šioje srityje.

Atlikti testą galite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.