„Swedbank“ gavo aukščiausią įvertinimą už darbą lygių galimybių srityje

2019-10-16

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba suteikė „Swedbank“ Lietuvoje aukščiausią įvertinimą lygių galimybių srityje – trejus „Lygių galimybių sparnus“. Tai naujas rinkos standartas, kuriuo bus žymimos organizacijos, savo veikloje sėkmingai diegiančios lygių galimybių pricipus „Swedbank“ aukščiausią įvertinimą gavo už aktyvų darbą organizacijos viduje ir už tai, kad skleidžia lyčių lygybės ir lygių galimybių idėjas visuomenėje bei savo pavyzdžiu skatina kitas organizacijas imtis aktyvesnių žingsnių šioje srityje.
 

Apie iniciatyvą „Lygybės sparnai“

„Lygybių galimybių sparnai“ yra Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ir Žmogaus teisių stebėjimo instituto įsteigtas standartas, kuris įvertina organizacijos pasiekimus lygių galimybių srityje ir parodo, kaip organizacija savo veikloje integruoja ir įgyvendina lygias galimybes. Ekspertų komanda vertina organizacijas pagal tam tikrus kriterijus ir priskiria nuo 1 iki 3 lygybės sparnų:
Vieneri sparnai –organizacija įgyvendina pagrindinius lygių galimybių reikalavimus.
Dveji sparnai –organizacija yra integravusi lygių galimybių principus į savo veiklą.
Treji sparnai –organizacija kuria lygioms galimybėms palankią organizacijos kultūrą ir ją aktyviai skatina.

„Swedbank“ buvo skirtas aukščiausias įvertinimas – treji sparnai.
 

Lygybės sparnai

 

Apie „Swedbank“ veiklą lygių galimybių srityje

Tikime, kad progresyvi ir laiminga visuomenė yra neįmanoma be lygių galimybių ir įtraukties. Jau daugiau nei penkerius metus kryptingai dirbame lygių galimybių, lyčių lygybės ir įvairovės klausimais. Visi organizacijos vadovai yra apmokyti vidiniuose lygybės ir įvairovės mokymuose, ši sritis yra įtraukta į naujų vadovų mokymų programą. Darbo užmokesčio tarp lyčių atotrūkis įmonėje sumažintas iki 1%. Toliau dirbama, siekiant išlaikyti teisingą atlygį tarp lyčių. Vadovų lygmenyje siekiame lyčių balanso.

Esame išsikėlę tikslus lygių galimybių srityje, tokius kaip lyčių balansas tarp vadovų, darbo užmokesčio atotrūkio tarp lyčių panaikinimas, nediskriminavimo principų laikymasis, darbuotojų įvairovę skatinantys projektai.

2018 m. „Swedbank“ gimė gerai visuomenėje žinoma lygių galimybių iniciatyva „Žalia šviesa“, kuria skatinama mažinti atlyginimų atotrūkį tarp lyčių bei didinti visuomenės sąmoningumą lygių galimybių srityje. Bendradarbiaudami su „Go Forward“ ir asociacija „Lyderė“ siekiame kelti visuomenėje diskusijas lyčių lygybės temomis ir skatinti pažangą šalies lygiu. Šiuo tikslu aktyviai prisidedame organizuojant įvairius moterų lyderystės renginius (pvz., konferencija „Go Forward“, „Moterų inovacijų sprintas 2019“, t.t.).

„Swedbank“ yra Lietuvos „Įvairovės chartijos“ ambasadorius bei viena iš pirmųjų įmonių, kuri viešai pareiškė paramą „Baltic Pride 2019“ renginiams. Bankas tapo pagrindiniu „Baltic Pride“ Tarptautinės žmogaus teisių konferencijos partneriu ir rėmėju, dalyvavo „Eitynėse už lygybę“. 2019 m. bankas taip pat buvo Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų pagrindinis partneris.

Daugiau informacijos: http://www.lygybesplanai.lt/%2C%2Cswedbank-lietuvoje/

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.