Ateities verslas – tvarus verslas: kodėl ir kaip sėkmingai transformuotis

2020-09-03

Šalia pandemijos ir prekybos karų keliamų klausimų, verslo prioritetų sąraše vis dažniau atsiduria tvarumas. Viena vertus, imtis tvarumo skatina ES nustatytas ambicingas „žaliasis“ kursas, Klimato kaitos tikslai ir griežtėjantis reguliavimas. Kita vertus – verslą permastyti savo prioritetus ir atsigręžti į tvarumą skatina šiai sričiai nukreipiami milijardai valstybinių ir privataus kapitalo investicijų. Galiausiai, o turbūt – ir svarbiausia, kad ignoruoti tvarumo krypties nebeleis visa verslą supanti aplinka: darbuotojai, klientai, investuotojai, partneriai, bendruomenės. 

Tačiau nuo ko pradėti kurti ir įgyvendinti įmonės atsakingo verslo strategiją, kokių galimybių ji atveria ir kokių iššūkių tikėtis pakeliui? Apie šiuos ir kitus klausimus verslų vadovai, politikos ir NVO sektoriaus atstovai diskutuos rugsėjo 8 d. „Verslo žinių“ rengiamoje nuotolinėje konferencijoje „Tvarus verslas“, kurią remia „Swedbank“.

Apie tvaraus verslo kūrimą ir praktikas konferencijoje kalbės šiai sričiai neabejingi lyderiai – „AUGA group“ generalinis direktorius Kęstutis Juščius, „Swedbank“ vadovė Lietuvoje Dovilė Grigienė, „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė Daina Kleponė ir daugelis kitų. 

D. Grigienė konferencijoje apžvelgs šiandien verslo patiriamus, o kartais ir išlikimo klausimą keliančius ekonominius bei socialinius iššūkius. Banko vadovė kalbės apie tai, kodėl šalia skaitmeninės transformacijos, prisitaikymo dirbti neapibrėžtose ir greitai kintančiose aplinkybėse, verslui šiandien labai svarbu pasirūpinti ir socialiniu bei aplinkosauginiu tvarumu. 

„Swedbank“ vadovė taip pat pristatys verslo laukiančias visoje Europos Sąjungos įsigaliosiančias naujoves: investicijas į tvarų verslą, tvarių finansų mechanizmą, reguliacinius reikalavimus, tvarumo rizikų vertinimus ir standartus. 

„Tvaraus verslo“ konferencija vyks internetu. Daugiau informacijos apie renginį ir registracija: https://konferencijos.vz.lt/tvarus-verslas/

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.