Debiutuojančioje konferencijoje – Lietuvos finansų technologijų ateities vizija

2022-02-21

Ateinančią savaitę Vilniuje pirmą kartą įvyks konferencija „Fintech Day“, skirta aptarti aktualiausias Lietuvos Fintech sektoriaus temas, susipažinti su ateinančių metų tendencijomis ir pasisemti gerosios praktikos iš kitų šiame sektoriuje lyderiaujančių šalių.

Antradienį vyksiančiame renginyje dalyvaus sėkmingų šalies ir užsienio Fintech startuolių ir Lietuvos banko atstovai bei pranešėjai iš Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Brazilijos, Ispanijos ir Latvijos. Konferencijos dalyvius pasveikins Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus ir finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasak konferenciją organizuojančio finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „ROCKIT“ vadovės Linos Žemaitytės-Kirkman, naujos konferencijos poreikį suformavo išaugęs ir sutvirtėjęs Fintech sektorius.

„Tam, kad išlaikytume lyderiaujančias Fintech sektoriaus pozicijas, visoms suinteresuotoms pusėms reikia dažniau susitikti, dalintis žiniomis ir ateities vizijomis. Mes pasiekėme brandos etapą, esame vieningi ir sukauptą patirtį turime išnaudoti užsibrėždami dar didesnius ir ambicingesnius tikslus. Tikimės, kad „Fintech Day“ taps viena iš svarbiausių platformų, kurioje sprendžiami ne tik šiam sektoriui, bet ir visai Lietuvos ekonomikai svarbūs klausimai“, – teigia L. Žemaitytė-Kirkman.

Dienos konferencijos programa, prie kurios sudarymo aktyviai prisidėjo Fintech bendruomenės nariai – itin išsami ir aktuali ne vien šiame sektoriuje dirbantiems žmonėms. Jos metu bus galima išgirsti pranešimus apie Jungtinės Karalystės ir pasaulinės Fintech ekosistemų sinergiją, Ispanijos „Wealthech“ sektoriaus reikšmę visai Europos Sąjungos inovacijų sričiai, kaip Fintech gali prisidėti prie žaliojo kurso įgyvendinimo ir kitus.

Diskusijose apie įvairias sektoriaus sritis, ekosistemos iššūkius ir perspektyvas, tarp kitų, dalyvaus Lietuvos banko, asociacijos „Fintech Hub LT“, „Ondato“, „Accenture Baltics“, „Revolut“, „Heavy Finance“, „FoxPay“, „Sensedia“, „Cobalt Legal“ ir kitų bendrovių atstovai, verslo angelai.

„Invest Lithuania“ duomenimis, 2021 m. Lietuvoje veikė 270 Fintech sričiai priskiriamų bendrovių. Lietuvos bankas skelbė, kad 2020 m. elektroninių pinigų ir mokėjimų įstaigų pajamos iš licencinės veiklos 2020 m. augo daugiau nei 2 kartus iki 142,4 mln. eurų, o mokėjimų operacijų suma ūgtelėjo daugiau kaip tris kartus ir siekė 51,2 mlrd. eurų. Konferencija vyks vasario 22 dieną hibridiniu formatu – gyvai „Rockit“ centre (Gynėjų g. 14), iš kurio bus tiesiogiai transliuojama @Rockit kanale „Youtube“ platformoje. Registruotis į konferenciją arba stebėti ją internete kviečiama adresu bit.ly/3fFnZlz
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.