Fintech idėjos įgauna pagreitį: nuo investavimo sprendimų iki žmogaus elgsenos analitikos

2020-02-21

Finansinių technologijų centre „Rockit“ Vilniuje startavusi verslo skatinimo programa „Wise Guys Fintech 3“ sėkmingai finišavo technologijų konferencijoje „TechChill“ Rygoje. Čia startuoliai investuotojams pristatė savo produktus, kurių verslo idėjos apima tokias sritis, kaip pinigų srautų valdymas, nekilnojamo turto platformos, nuotoliniai asmens identifikavimo sprendimai. Verslo idėjų vystymui startuoliams prireikė beveik 70 darbinių sesijų ir 130 konsultacijų su tarptautiniais mentoriais.

„Pastaruosius keturis mėnesius turėjome išskirtinę galimybę dirbti kartu su startuoliais Vilniuje. Konsultavome komandas ir matėme, kaip drąsios idėjos pamažu įgauna pagreitį. Startuoliai kartu su visa mentorių komanda pasiekė apčiuopiamų rezultatų: komandas papildė daugiau kaip 10 naujų narių, jos turėjo daugiau kaip 250 susitikimų su potencialiais klientais bei investuotojais, visų startuolių pajamos per šį trumpą laiką vidutiniškai išaugo du kartus“, – sako „Swedbank“ startuolių partnerystės vadovė Jekaterina Bitus.

Pasak „Wise Guys Fintech 3“ programos vykdomojo direktoriaus Dmitrijaus Sosunovo, vienas pagrindinių programos tikslų – gerų idėjų autorius paversti verslininkais, kurie galėtų per trumpą laiką išvystyti tarptautinio masto technologijų kompaniją.

„Dalyvavimas verslo skatinimo programoje yra unikali galimybė įgyti reikalingų įgūdžių, užmegzti kontaktų ir galiausiai išgryninti savo idėjos sėkmės formulę. Trečioji mūsų verslo skatinimo programa vyko Vilniuje ir tai tapo postūmiu visai vietos startuolių ekosistemai ir „Rockit“ centro bendruomenei“, – sako D. Sosunovas.

„Wise Guys Fintech 3“ dalyvavusios komandos siekė išplėtoti įvairias idėjas nuo piniginių lėšų judėjimo valdymo ir NT platformos iki teisinių paslaugų automatizavimo ir santykių su  investuotojais palaikymo. Išskirtinio pripažinimo programos metu sulaukė startuolių „MANU analytics“ ir „Ondato“ komandos.

„MANU analytics“ kuria žmogaus elgsenos analitika paremtą sprendimą, padedantį įvertinti būsimo finansų įstaigos kliento kokybę, dar prieš pradedant identifikavimo, duomenų patikrinimo ir rizikos vertinimo procesus. Startuolis „Ondato“ plėtoja nuotolinį asmens identifikavimo sprendimą, kurį galėtų pasitelkti finansų institucijos bei kiti vartotojai ir taip užtikrinti didesnį saugumą virtualioje erdvėje.

„Wise Guys Fintech 3“ programos dalyviai labiausiai vertino galimybę užmegzti ryšius su vietos startuolių bendruomene ir gauti atsiliepimų iš investuotojų, mentorių ar kolegų. Pasak „Ondato“ vadovo Liudo Kanapienio, pastarieji keli mėnesiai dalyvaujant programoje suteikė galimybę kitaip pažvelgti į savo vystomą startuolį, jo teikiamą vertę klientams ir partneriams.

„Supratome, kad svarbu ne mūsų produkto funkcionalumas ar ypatybės, o jo nauda galutiniam vartotojui. Kuriame naują savo srities standartą, ir jei diegdami savo sprendimus tapsime pasaulinio lygio kompanija, vadinasi, mes visi gyvensime saugesniame pasaulyje, kur bus mažiau finansinių apgavysčių“, – teigia L. Kanapienis.
 
Programos naudą pajusti galėjo ir platesnė inovatorių bendruomenė. Be komandinių susitikimų su mentoriais ir darbinių sesijų, „Rockit“ kartu su „Startup Wise Guys“ suorganizavo 10 viešų renginių, kuriuose visi norintieji turėjo galimybę pasiklausyti tarptautinių mentorių patirties ir užmegzti naudingų kontaktų.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.