Į nedidelio miesto restoraną plūsta žmonės iš visos Lietuvos: papasakojo savo sėkmės paslaptį

2024-08-06

Kiekvienas miestas turi tam tikrų lankytinų objektų bei išskirtinių vietelių, kuriose tiekiamas labai skanus maistas. Rokiškyje įsikūręs restoranas „Pupelė“ – vienas tokių. Jo įkūrėja Laura Viduolytė-Pupelienė pasakoja, kad žmonės atvykę į Rokiškį būtinai užsuka ir pas juos. „Nuo pat pradžių viską dariau iš pajautimo, kad to reikia miestui, o ne galvodama apie pelną. Mačiau vietą ir įsivaizdavau, ką galima joje sukurti“, – pasakoja verslininkė.

Šiemet ji prisijungė ir prie „Swedbank“ organizuojamos „Verslo akademijos“. Ir nors verslą ji sako vystanti geriausiai, kaip tik gali, trokšta ir naujų žinių bei profesionalų patarimų. Kokia akademijoje išgirsta informacija jai suteikė daugiausiai naudos? Kokius patarimus ji tikrai pritaikys? Apie tai verslininkė ir pasakoja.

Verslu gyvena kasdien 

L. Viduolytė-Pupelienė teigia, kad pati versle dalyvauja kiekvieną dieną. Ir nors anksčiau ji verslo veikloje veikė visose srityse, dabar ji daugybę darbų deleguoja kitiems. 

„Man dabar lieka tik „gesinti“ gaisrus ir kurti ateities strategiją. Vis tik reikia matyti visus procesus ir žinoti viską, kas vyksta įmonės viduje. Vos pradėjusi desertinės veiklą pati kepiau tortus. Nežinau, jeigu tave „veža“, kaip gali tame nedalyvauti“, – įsitikinusi pašnekovė. 

Tik dalyvaudamas verslo veikloje, anot jos, viską žinai. O juk darant taip, kaip gali geriausiai, natūraliai ir sekasi. 

Planuose – dar viena maitinimo įstaiga 

Šeštadieniais šią verslininkę galima sutikti savo restorane. Ji dažniausiai sutinka svečius, su jais bendrauja. Tuo pačiu ji stebi ir tai, kaip dirba komanda.

„Svečiams tai labai patinka. Šiuo metu mūsų restorane dirba 31 žmonės. Šiuo metu džiaugiamės visokeriopu augimu tiek pelno, tiek kolektyvo prasme. Ir nors šiuo metu turime vieną restoraną, planas yra plėstis“, – ateities planais dalinasi L. Viduolytė-Pupelienė.

„Akademijoje įgavome pasitikėjimo ir nusprendėme plėstis“, – džiaugiasi restorano įkūrėja. 

Projektas suteikė galimybę tobulėti 

L. Viduolytė-Pupelienė prisipažįsta, kad anketą projektui „Verslo akademija“ užpildė daug negalvodama. 

„Pamenu, internetiniame banke pamačiau klausimyną, jį užpildžiau. Tikrai nesitikėjau, kad pakliūsime. Akademijoje labai įdomios visos temos, kurios yra nagrinėjamos. Man patiko išgirsti apie lyderystę, personalo valdymą, finansus, marketingą. Visur mes atradome sau naudingos ir pritaikomos informacijos“, – sako pašnekovė.

Ji džiaugiasi ir tuo, kad paskirtas projekto mentorius jau pirmojo susitikimo metu pasakė, kad „Pupelė“ žengia tinkama linkme ir daug dalykų jie daro labai gerai. „Tačiau galėjome viską įsivertinti iš šalies. Todėl dabar turime daugiau drąsos“, – pabrėžia verslininkė. 

Vienos taisyklės nėra 

Restorano įkūrėja pasakoja, kad ji pati yra idėjinis žmogus. Todėl jai sunku tam tikrus dalykus susidėlioti aiškiai, juos apsirašyti. 

„Akademijoje profesionalai man padėjo išmokti planuoti. Daug naudingų dalykų sužinojome ir apie rinkodarą. Pavyzdžiui, marketingo srityje daug dalykų svarbu daryti iš jausmo. Nebūtinai tai, kas tinka vienam verslui, tiks ir kitam. Reikia jausti savo klientų poreikį bei įsivertinti save“, – nurodo pašnekovė.

Per praėjusius metus restorano „Pupelė“ pardavimų pajamos siekė beveik milijoną eurų. Todėl, anot pašnekovės, jiems yra būtina planuoti finansus ir savo veiklą bei jos augimą. To ji ir mokėsi „Verslo akademijoje“. 

Norinčių dirbti netrūksta 

Rokiškyje gyvena apie 12 tūkst. gyventojų. L. Viduolytė-Pupelienė sako, kad šiuo metu ji nelabai susiduria ir su konkurencija šiame mieste. „Nežinau, kodėl nesiryžta ateiti kiti verslai. Juk tą patį galėtų padaryti ir kiti“, – teigia ji. 

Vis tik pašnekovė pabrėžia, kad turbūt viskas nėra taip lengva. Neseniai jie darė darbuotojų atrankas ir turėjo virš 70 pokalbių. Tai – labai daug. „Todėl nemanau, kad bus sudėtinga susirinkti naują kolektyvą. Ateina pas mus ir žmonės, kurie nėra susiję su maitinimo paslaugų verslais. Jie tiesiog nori mokytis, o mes suteikiame tam galybę“, – pasakoja verslininkė.

Anot jos, geriau išmokyti žmogų, kuris patirties neturi, nei „perlaužti“ tą, kuris turi netinkamą patirtį. 

Dirba vardan miesto 

L. Viduolytė-Pupelienė sako, kad jai dar reikia susidėlioti daugybę kitų verslo tikslų ateičiai. 

„Darome tai, ko reikia mūsų miestui, kad neišvyktų žmonės, kad atvyktų jaunimas. Norime, kad Rokiškyje norėtų gyventi jaunos šeimos. Juk norisi, kad būtume patrauklūs ir mūsų sukurta aplinka būtų maloni“, – nurodo restorano įkūrėja. Ji sako, kad svarbiausias jos tikslas – teikti kokybiškas paslaugas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.