„Swedbank“ pradeda teikti valstybės paskolas verslui

2020-05-11

„Swedbank“, bendradarbiaudamas su INVEGA, pradeda teikti lengvatines valstybės paskolas šalies verslui, kuris susiduria su sunkumais dėl COVID-19 situacijos. Įmonės nuo šiandien, gegužės 11 d. gali kreiptis į banką dėl paskolų būtiniausioms paskolos gavėjo apyvartinėms lėšoms finansuoti. 

„Bendradarbiaudami su Vyriausybe esame pasirengę veikti ir kuo skubiau priimti reikalingus sprendimus, kurie šiuo metu yra gyvybiškai būtini šalies įmonėms. Tikime ilgalaikėmis tvaraus augimo perspektyvomis ir norime padėti verslui bei visuomenei kuo sklandžiau įveikti šiuo metu dėl COVID-19 kylančius iššūkius. Kaip ir iki šiol, sieksime palaikyti ir stiprinti Lietuvos verslą bei aktyviai ieškosime įvairių pagalbos verslui būdų“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Šalies įmonės į „Swedbank“ gali kreiptis dėl finansavimo pagal „Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams“ programą ir gauti finansavimą iki 100 000 eurų. 

Pasak A. Sagatausko, šias lėšas bus galima naudoti tokiems būtiniesiems mėnesio mokėjimams, kaip darbo užmokestis, patalpų nuoma, komunaliniams mokesčiams ar kitoms administracinėms sąnaudoms padengti. Maksimali šios paskolos trukmė sudaro 2 metus su galimybe ją pratęsti dar vieneriems metams.

Įmonės, kurios nori gauti finansavimą būtiniausioms paskolos gavėjo apyvartinėms lėšoms finansuoti, į banką kviečiamos kreiptis iki šių metų liepos 31 d. Daugiau informacijos apie lengvatines valstybės paskolas verslui galima rasti banko svetainėje.

„Swedbank“ dar š.m. kovo mėnesį su sunkumais susiduriantiems verslo klientams pasiūlė galimybę atidėti paskolų ir lizingo įmokų mokėjimą. Šiuo metu bankas yra atidėjęs paskolų verslui už daugiau kaip 240 mln. eurų. 

Daugiau informacijos galima rasti čia: https://www.swedbank.lt/business/finance/comparison/difficulties 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.