Verslo kredito kortelė: kada pagelbės ir ką apie ją svarbu žinoti?

2021-07-15

Siekdamos papildomo finansavimo nedidelėms einamosioms išlaidoms įmonės ne visuomet pagalvoja apie verslo kredito korteles. Tačiau netikėtai padidėjus išlaidoms ar staiga prireikus papildomų lėšų norint įvykdyti neplanuotą didesnį užsakymą, kredito kortelė gali tapti nebloga išeitimi. Pateikiame atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus, susijusius su verslo kredito kortelėmis.

Kaip užsisakyti kredito kortelę, skirtą verslui?

Pateikti paraišką dėl norimos Verslo kredito kortelės arba Auksinės verslo kredito kortelės galite interneto banke verslui. Teikdami paraišką dėl kredito kortelės (taip pat – ir kredito limito suteikimo), turėsite nurodyti norimą kredito limitą, kortelės naudotoją, pageidaujamą kortelės gavimo būdą (paštu ar atsiimant banko padalinyje). Bankui priėmus teigiamą sprendimą dėl kredito limito suteikimo verslo kredito kortelės sutartį banko padalinyje ar Interneto banke paštu gautos kortelės aktyvavimo metu galės pasirašyti teisėtas įmonės atstovas. 

Svarbu atminti, kad kortelės išduodamos tik įmonėms, kurios veiklą vykdo ne trumpiau kaip šešis pastaruosius mėnesius. 

Kaip gauti ir aktyvuoti kredito kortelę, skirtą verslui?

Nuo šiol verslo klientai visą kredito kortelės užsisakymo procesą gali atlikti nuotoliniu būdu, nevykstant į „Swedbank“ padalinį. Klientai gali užsisakyti, pasirinkti gauti kredito kortelę paštu įmonės nurodytu kontaktiniu adresu bei, gavus kortelę, pasirašyti sutartį ir  aktyvuoti kortelę interneto banke verslui.

Nuo ko priklauso suteikiamo kredito limito dydis?

Banko sprendimas dėl galimo suteikti kredito limito dydžio priklauso nuo įmonės apyvartos ir kredito istorijos.

Sprendimui dėl kredito limito priimti jums gali tekti pateikti papildomų dokumentų. Pavyzdžiui, paskutines metines finansines ataskaitas, jeigu jos nepateiktos Registrų centro sistemoje. Pateiktas balansas ir pelno (nuostolio) ataskaita turi būti ne senesnė nei 12 mėnesių.

Kaip skaičiuojamos verslui skirtų kredito kortelių palūkanos?

Atsiskaitymams verslo kredito kortele taikomas iki 31 dienos, o Auksine verslo kredito kortele – iki 41 nemokamo kredito limito laikotarpis (t. y. už laikotarpį nuo atsiskaitymo kortele dienos iki artimiausios automatinio kredito grąžinimo įmokos nurašymo dienos netaikomos palūkanos). 

Atlikus lėšų pervedimą ar išgryninus bet kokią sumą iš kredito limito sąskaitos palūkanos skaičiuojamos nuo pat pirmos dienos.

Ar vienai kredito limito sąskaitai gali būti išduotos kelios Verslo kredito kortelės?

Taip, prie vienos kredito limito sąskaitos gali būti užsakytos kelios to paties tipo verslo kredito kortelės. Nurodytas limitas galios keliems darbuotojams, besinaudojantiems su sąskaita susietomis kortelėmis.

Kuo skiriasi Verslo kredito kortelė nuo Auksinės verslo kredito kortelės?

Su Auksine verslo kortele siūlomos ir papildomos naudos keliaujantiems verslininkams, pavyzdžiui, kelionių draudimas kortelės turėtojui bei trims jo bendradarbiams, kuris nuo gegužės 6 d. yra su papildoma Covid-19 kelionės draudimo apsauga, taip pat – galimybė lankytis oro uostų laukimo salėse su „LoungeKey™“.

Skiriasi galimas kredito limito dydis, kuris Verslo kredito kortelės atveju siekia 300–15 tūkst. eurų, o Auksinės verslo kortelės atveju – 300–32 tūkst. eurų. Skirtingoms kortelėms taikomas skirtingas nemokamo kredito limito laikotarpis atsiskaitymams kortele. 

Išsamesnį kredito kortelių palyginimą galite rasti šiuo adresu: https://www.swedbank.lt/business/cards/cardManagment/list 

Kam galioja Auksinės verslo kredito kortelės kelionių draudimas?

Kredito kortelės išplėstinis kelionių draudimo paketas, galioja ir kortelės turėtojui, ir jo trims bendradarbiams, kartu keliaujantiems į bet kurią pasaulio šalį.

Jis taikomas:

  • Daugeliui netikėtų išlaidų, susijusių su neplanuotais kelionės pasikeitimais (skrydžių atidėjimai, vėlavimai, kelionės trikdžiai ir kt.).
  • Nuostoliams dėl pamesto ar pavogto bagažo.
  • Traumoms, patirtoms kelionėje.
  • Išlaidoms teisinei pagalbai.
  • Kelionės nutraukimui dėl ligos ir kt.

Covid-19 apsauga apdraustajam asmeniui taikoma, jei įvykdyta bent viena iš šių išankstinių sąlygų:

  • neigiamas Covid-19 testas, atliktas per 72 valandas iki kelionės pradžios;
  • patvirtinimas, kad per paskutinius 6 mėnesius buvo užsikrėtęs Covid-19 infekcija ir pasveiko;
  • skiepų pažyma, patvirtinanti atliktą pilną vakcinacijos nuo Covid-19 kursą.

Ką daryti pametus ar kitaip praradus kortelę?

Pametus mokėjimo kortelę, ją reikėtų užblokuoti. Paprasčiausiai ir greičiausiai tai pavyks padaryti „Swedbank“ išmaniąja programėle verslui (tik „Android“ operacine sistema) arba interneto banke verslui. Jeigu kortelę rastumėte, per 10 dienų nuo užblokavimo galite ją atblokuoti (po 10 dienų ji bus automatiškai uždaryta).

Daugiau informacijos apie kredito kortelių saugumą bei tai, ką daryti kortelės netekus rasite šiuose Verslo kredito kortelės arba Auksinės verslo kredito kortelės puslapiuose.

Informacija apie potencialią riziką

Netinkamas finansinių įsipareigojimų vykdymas didina Jūsų finansavimosi kaštus ir gali neigiamai įtakoti Jūsų kredito istoriją, o jei sutartis bus nutraukta Jums ją iš esmės pažeidus, gali būti pradėtas priverstinis skolos išieškojimas ir galite netekti nuosavybės teisės į įkeistą turtą.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.