DUOday iniciatyva: VšĮ „SOPA“ ir „Swedbank“ kviečia priimti darbuotojus su negalia

2023-03-16


Gegužės 25 d. Lietuvoje jau ketvirtą kartą vyks DUOday – diena, kai įmonės ir organizacijos visame pasaulyje kviečia žmones su negalia išbandyti naujas profesijas bei darbo roles. Šiais metais iniciatyva vyks net 18 Lietuvos miestų ir jau pusšimtis šalies darbdavių pranešė apie savo dalyvavimą. Iniciatyvą organizuojanti VšĮ „SOPA“ ir vienas iš jos ambasadorių „Swedbank“ ragina įvertinti naudą, kurią atneša ši patirtis, o kartu kviečia registruotis į DUOday.

DUOday gali dalyvauti visi darbdaviai – nuo lazerių gamyklos iki miesto bibliotekos. Svarbu, kad žmogui su negalia būtų galimybė gyvai atvykti į organizaciją ir praleisti dieną kartu darbo aplinkoje. Per trejus metus į šią iniciatyvą įsitraukė virš šimto organizacijų.
 

vizualas


Nors daugeliui DUOday būna tik pirmas žingsnis į pažintį su žmonėmis su negalia, bet kartu ji yra puiki potencialių darbuotojų niša – tai rodo ir „Swedbank“ patirtis.

„DUOday iniciatyva mums suteikia progą pažinti negalią turinčius žmones, užduoti jiems rūpimus klausimus, atrasti talentus ir suprasti, kuo mes galime jiems padėti. Būtent šios iniciatyvos dėka prie mūsų prisijungė naujasis kolega Martynas, turintis regėjimo negalią, kuris dabar rūpinasi banko skaitmeninės informacijos prieinamumo testavimu. Programos metu dalyviai ir mūsų darbuotojai apsikeičia patirtimi, kuri praturtina mus visus. Kviečiu prie iniciatyvos jungtis visus, kuriems rūpi įvairovė, lygybė bei įtrauktis. Ženkite dar vieną tvarų žingsnį visų mūsų labui“, – sako Inga Skisaker, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė.
 

Inga Skisaker


Pasak VšĮ  „SOPA“ direktorės Jurgitos Kuprytės, dalyvavimas DUOday iš tiesų darbdaviui leidžia ne vien geriau pažinti žmones su negalia, bet ir įgyti praktinių žinių apie darbo vietų ar paslaugų pritaikymą žmonėms su skirtingais poreikiais.

„Vienas DUOday iniciatyvos tikslų – parodyti, kad norint, jog žmonės su negalia ateitų į darbo rinką ir integruotųsi į kolektyvą, reikia tik geriau suprasti jų poreikius. Pritaikyta fizinė darbo aplinka, pakoreguotas pareigų aprašymas, pagalba darbo vietoje, lanksčios jo atlikimo formos, ilgesnis mokymasis – tai gali reikšmingai padėti įsilieti į darbovietę. Šiame procese siekiame nepalikti organizacijų vienų, todėl „SOPA“ darbuotojai analizuoja kiekvienos situaciją ir ieško visoms pusėms naudingų variantų“, – teigia J. Kuprytė.
 

J. Kuprytė


Per DUOday žmogus su negalia visą darbo dieną praleidžia organizacijoje, kuri jį pakvietė: stebi įmonės darbo procesus, pagal galimybes atlieka kai kurias užduotis, dalyvauja susitikimuose, kartu pietauja ir bendrauja su kolektyvu.

Šiais metais visi iniciatyvoje dalyvaujančių įmonių deleguoti darbuotojai bus pakviesti į renginį, kuriame organizatoriai pasakos apie skirtingas negalias ir kaip atliepti jas turinčių žmonių poreikius darbovietėje.

Jei norite jungtis prie DUOday priimančių organizacijų, registruokitės iki š. m. balandžio 7 d. čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.