Lygių galimybių iniciatyva „Žalia šviesa“

2018-10-24

 

Lietuvos statistika sako, kad norėdama uždirbti tiek pat, kiek vyras, moteris turėtų per metus papildomai dirbti apie 40 dienų. Mes sakome, kad taip būti neturėtų. Visi kartu galime tai pakeisti uždegdami žalią šviesą lygioms galimybėms!

Apie iniciatyvą
Situacija
Nelygybės apraiškos
Kaip tai pakeisti?
Imkimės veiksmų

Apie iniciatyvą

Statistinis skirtumas tarp moterų ir vyrų atlyginimų Lietuvoje yra apie 14 procentų ir jis vis didėja. Lyčių nelygybė darbo rinkoje dažnai iliustruojama būtent šiuo skaičiumi, bet iš tiesų ji turi daug dedamųjų. Tarp jų – lyčių stereotipai, „stiklinės lubos“, skirtingas atlygis už tą patį darbą, vaikų priežiūra.

Iniciatyva „Žalia šviesa“ gimė tikint, kad pažangiai valstybei, sėkmingam verslui ir laimingai visuomenei yra būtinos lygios galimybės. Pastaruosius keletą metų banke „Swedbank“ daug dirbome tam, kad savo organizacijoje užtikrintume lygias galimybes. Ir nors vis dar turime iššūkių, tikime, kad tai daryti yra prasminga.

Todėl minėdami 100 metų nuo tada, kai moterims Lietuvoje buvo suteikta balsavimo teisė, kartu su Vilniaus miesto savivaldybe Konstitucijos prospekte simboliškai uždegėme žalią šviesą lygioms galimybėms. Kviečiame visus ir visas prisidėti prie reikšmingo pokyčio.

Už bendradarbiavimą dėkojame Vilniaus miesto savivaldybei, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai, asociacijai „Lyderė“, SĮ „Susisiekimo paslaugos“.

logotipai.jpg

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.