Skolinimasis. II dalis

 

Kada reikia stengtis susitaupyti, o kada jau gali prireikti paskolos bei ką privalu žinoti apie skolinimąsi šioje pamokoje papasakos Ignas Lelys bei „Swedbank“ gyventojų finansavimo ekspertas Tomas Pulikas.

Tomas sako, kad skolintis skubėti nereikia, jei tik yra galimybė turimam tikslui susitaupyti. Tačiau yra dalykų, kuriems susitaupyti gali prireikti pernelyg daug laiko, pavyzdžiui, būstui ar naujam automobiliui. Tuomet jau galima galvoti apie paskolą. Tačiau Tomas pabrėžia, kad skolintis reikia racionaliai, nesiremiant emocijomis. Jei daikto mes norime, bet jis mums nėra būtinas, Tomas pataria susilaikyti nuo sprendimo skolintis ir pamėginti jam susitaupyti.

Pamokos pabaigoje Ignas ir Tomas žais finansinį „Alias“. Pažiūrėkite, kaip Ignui sekėsi atspėti su skolinimusi susijusius žodžius. Kaip manote, ar jums būtų pasisekę geriau?

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.