Sausis finansų rinkose: metai prasidėjo sėkmingai

2023-02-07


Sėkminga metų pradžia akcijų rinkose – akcijų kainos per mėnesį išaugo 5,7 proc., vertinant pagal indeksą „MSCI All Country World“ eurais. Atrodo, kad investuotojai mieliau renkasi ankstesniu laikotarpiu daugiau pigusias investicijas – labiausiai brango technologijų bendrovių akcijos, o tarp regionų išsiskyrė Kinija.

Daug diskutuojama apie recesiją, tačiau akcijų rinkose ši rizika nėra įskaičiuota. Iki šiol paskelbti JAV bendrovių 4 ketvirčio rezultatai daugiausia atitiko lūkesčius, tačiau augimas sulėtėjo. Atrodo, kad akcijų rinkos palankiausiai vertina scenarijų, pagal kurį ekonomika sulėtės gana nežymiai ir tai labai nepakenks bendrovių rezultatams, infliacija bus suvaldyta, be to, būtų galima tikėtis FED banko pinigų politikos pokyčių.

Galima teigti, kad obligacijų rinkose labiau atsižvelgiama į recesijos riziką. Pajamingumo kreivės inversija padidėjo, o ilgesnio laikotarpio pajamingumai toliau mažėjo. JAV 2 metų obligacijų pajamingumas mėnesio pabaigoje buvo 4,2 proc., 10 metų – 70 bazinių punktų mažesnis – 3,5 proc. Vokietijos 2 metų obligacijų pajamingumas buvo 2,6 proc., 10 metų – 2,3 proc. Pajamingumai sumažėjo, nepaisant tolesnio palūkanų normų didinimo.

Daugiau informacijos apie padėtį finansų rinkose sausio mėnesį prisegtuke žemiau, o visas rinkų apžvalgas galite rasti čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.