Tinklalaidė „Pokalbis laboratorijoje” | Apie netradicinį centrinių bankų atsaką į pandemiją, „kriptoturtą“ ir Kauno „Žalgirio“ ekonomiką

2021-03-05


COVID-19 pandemija – ne tik sveikatos, bet ir ekonominė krizė. Išeinant iš jos, didžiulis vaidmuo tenka vyriausybių ir centrinių bankų taikomoms priemonėms.

Antrajame tinklalaidės „Pokalbis laboratorijoje“ epizode Nerijus Mačiulis kalbasi su Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoju Raimondu Kuodžiu. Jo dėka apie būtinybę taikyti kaštų-naudos analizę išgirdo daugelis, o sąvoka „Gyvulių ūkis“ viešojoje erdvėje vartojama kur kas plačiau – ne tik kaip George Orwell knygos pavadinimas.

Pradėję nuo krepšinio ir „Žalgirio“ fenomeno, šiame epizode ekonomistai aptaria centrinių bankų reakcijas į krizes ir bando atsakyti į klausimą, kokios bus taikomų priemonių pasekmės? Kokius pokyčius jos atneš į nekilnojamojo turto ar akcijų rinkas?

Tinklalaidėje Nerijus ir Raimondas taip pat kalba apie pastaruoju metu išryškėjusius finansinio tvarumo klausimus, lūkesčių vaidmenį rinkose ir centrinių bankų požiūrį į kriptovaliutas. Kodėl R.Kuodis renkasi jas vadinti „kriptoturtu“ ir kaip tai susiję su globaliniu atšilimu – sužinosite išklausę šį epizodą.

Pokalbio audio formatu galite klausytis čia:

 
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.