„Swedbank“ žmonės | Klientų aptarnavimo centro valdytoja Gintarė Zuzevičiūtė: „Padėti klientams ir išspręsti jų problemas – neapsakomas jausmas.“

Kartais darbą pasirenkame mes, kartais – jis mus. Panašu, kad Gintarės atveju jie abu pasirinko vienas kitą. Pradėjusi nuo universitetinės praktikos, dabar specialistė užima vadovaujančią poziciją, o iš to, kaip pasakoja apie savo kelią, atrodo, kad kelionė buvo sklandi ir natūrali. Galime tik baltai pavydėti ramybe ir pozityvumu spinduliuojančių atsakymų į klausimus apie karjerą „Swedbank“. Kita vertus, tai būtent tos savybės, kurių labiausiai reikia dirbant su klientais.

 

Ką atsakai giminaičiams, kai šie per kokį nors susibūrimą paklausia: ką tu tame banke veiki?

Mano pagrindinė atsakomybė – užtikrinti, kad padaliniuose klientai būtų aptarnaujami sklandžiai. Tai apima komandos kompetencijų ugdymą ir pakeičiamumą, klientų poreikių tenkinimą, problemų sprendimą ir bendradarbiavimą su kitais banko skyriais.

Nuo ko prasidėjo tavo pažintis su „Swedbank“? Kodėl nusprendei kandidatuoti į poziciją?

Dar mokykloje supratau, kad mane domina skaičiai ir finansai. Studijuodama ketvirtame KTU Taikomosios matematikos kurse atlikau praktiką „Swedbank“, po kurios man pasiūlė vadybininkės poziciją darbui su verslo klientais. Toliau sekė Klientų aptarnavimo vadovės pozicija, kol galiausiai tapau kelių Vilniuje esančių Klientų aptarnavimo centrų valdytoja. Viskas įvyko, regis, labai greitai. Tai atsitiktinumas, kuris galimai buvo užprogramuotas pasąmonėje.

Natūralu, kad ateidami į naują vietą turime apie ją tam tikrų išankstinių nuostatų, įsitikinimų. Ar prieš įsidarbindama „Swedbank“ tokių turėjai?

Banką visuomet įsivaizdavau kaip itin griežtą organizaciją, kur darbuotojai turi laikytis griežtų taisyklių, etikos kodekso ir reguliavimo reikalavimų. Iš tiesų taip ir yra, tačiau kiekvienoje situacijoje stengiamės būti kuo lankstesni ir į kiekvieną atvejį žiūrėti individualiai. Džiugu, kad bankas skatina kūrybiškumą ir kviečia darbuotojus įsitraukti į procesų kūrimą ir jų įgyvendinimą. Dalyvauju projektuose, susijusiuose su tvarumu, bendruomenių gerove ir socialine atsakomybe.

„Swedbank“ vidinei kultūrai labai svarbios tiek vertikalaus, tiek horizontalaus augimo galimybės. Ar naudojiesi jomis?

Bankas prisideda ir skatina įvairias darbuotojų tobulėjimo ir augimo galimybes organizuodamas mentorystės programas bei karjeros konsultacijas. Mano karjera organizacijoje prasidėjo nuo praktikos ir stažuotės programos. Vėliau sekė vadybininkės pozicija darbui su verslo klientais. Vadovai pastebėję mano norą augti ir tobulėti bei norą prisiimti naujus iššūkius ir atsakomybes, pakvietė išbandyti save Klientų aptarnavimo vadovės pozicijoje. Taip užaugau ir šiuo metu dirbu centrų valdytoja Vilniaus Konstitucijos ir Rotušės Klientų aptarnavimo centruose.

Ką išskirtum kaip svarbiausias gyvenimo pamokas, kurių išmokai dirbama „Swedbank“, – tiek profesines, tiek asmenines?

Darbas mano pozicijoje yra labai dinamiškas, todėl reikalauja veikti greitai ir efektyviai. Turiu būti lanksti, greitai prisitaikyti prie pokyčių ir reaguoti čia ir dabar.

Šiandien daug diskutuojama apie darbo ir laisvalaikio balanso svarbą. Kaip tau pavyksta jį išlaikyti?

Turiu labai aiškią ribą tarp darbo ir poilsio. Stengiuosi visus darbo klausimus spręsti darbo metu ir jų nesinešti į namus. Laisvalaikiu patinka užsiimti aktyvia veikla, mėgstu važinėtis riedučiais, leisti laiką gamtoje, keliauti. Tai man padeda atsipalaiduoti nuo darbo ir pasisemti energijos naujiems darbams ir iššūkiams.

Ką patartum kolegoms, norintiems ugdyti įgūdžius, realizuoti ambicijas?

Būti žingeidiems, nebijoti iššūkių ir dalyvauti visose organizacijos veiklose. „Swedbank“ yra šeima – būkite jos dalimi, būkite aktyvūs ir kurkite patirtis kartu.

Kas tau darbo vietą padaro malonia vieta būti ir siekti tikslų? Ką įvardintum kaip reikšmingiausius motyvacijos šaltinius?

Labiausiai mane motyvuoja iššūkiai. Dirbant su klientais kiekviena diena būna skirtinga ir pilna netikėtumų. Padėti klientams ir išspręsti jų problemas – neapsakomas jausmas.

Konsultacijų centre/Banko padaliniuose dirbantys žmonės su klientais palaiko tiesioginį kontaktą, labai gerai jaučia jų poreikius ir nuotaikas. Kokių savybių reikia norint konsultuoti sėkmingai?

Empatija, gebėjimas suvokti klientų poreikius, jų situaciją ir jausmus. Svarbu mokėti aiškiai ir suprantamai komunikuoti. Ir, be abejo, išmanyti savo darbą, pasitikėti savimi, kad klientai jaustųsi saugūs ir pasitikėtų mūsų patarimais ir rekomendacijomis. Klientų aptarnavimo padalinyje visi dirbame vardan žmonių – jie čia atvyksta gyvai, todėl esame arčiausiai ir geriausiai galime suprasti jų problemas.

Ko gero, bendraujant su klientais pasitaiko įvairių situacijų. Įtemptų taip pat. Kas padeda nepasimesti, išlaikyti ramybę ir šaltą protą?

Jaučiama pagarba kiekvienam klientui leidžia išlikti ramiai. Bendradarbiavimas su kolegomis taip pat svarbus veiksnys. Sudėtingose situacijose visuomet atskubės kolega ar vadovas.  

Visi norime dirbti reikšmingą darbą, jausti prasmę. Kokiais momentais jauti, kad tavo pastangos yra svarbios?

Didžiausias pasitenkinimas apima tuomet, kai viršijame klientų lūkesčius spręsdami problemas. Visuomet stengiamės išspręsti klausimus čia ir dabar, o sėkmės istorijomis pasidaliname su kolegomis. Klientų šypsenos ir padėkos skatina augti, tobulėti ir būti žingsniu priekyje.

Norite derinti prasmingą, įtraukiantį darbą, netrukdysiantį asmeniniam gyvenimui? „Swedbank“ laukia jūsų: https://www.swedbank.lt/about/careers.  

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.