Mokėjimų internetu augimas šovė aukštyn

2020-06-01

Karantino metu šalies gyventojai ėmė aktyviau naudotis skaitmeninėmis kasdienių finansų priemonėmis, o labiausiai išaugo mokėjimų pavedimai internetu. „Swedbank“ duomenimis, šių metų balandžio mėnesį, palyginti su atitinkamu laikotarpiu prieš metus, banko klientai atliko 45 proc. daugiau pervedimų interneto banke. Palyginamuoju laikotarpiu bendras gyventojų prisijungimų prie interneto banko skaičius išaugo apie 20 proc.

„Gyventojų skaitmeninių finansų įrankių naudojimas nuosekliai augo ir prieš karantiną, o kovo ir balandžio mėnesiais stebėjome dar didesnį šuolį. Įvesti fizinės veiklos ribojimai paskatino gyventojus rinktis skaitmenines alternatyvas. Todėl smarkiai išaugo apsipirkimai internetu ir su tuo susiję mokėjimai. Be to, gyventojai per interneto banką kur kas aktyviau jungėsi prie įvairių elektroninių valstybės ar kitų įmonių paslaugų“, – sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Šiuo metu „Swedbank“ interneto banku ir išmaniąja banko programėle naudojasi daugiau kaip 1,2 mln. klientų. Per mėnesį prie „Swedbank“ interneto banko jungiamasi virš 6 mln. kartų, o prie išmaniosios programėlės dvigubai daugiau – apie 12 mln. kartų. Banko duomenimis, vienas banko klientas, naudodamasis šiais skaitmeniniais įrankiais, atlieka vidutiniškai po 5-6 mokėjimus per mėnesį.

Pasak J. Gumuliauskienės, išmaniąją banko programėlę banko klientai dažniausiai naudoja mokėjimų pavedimams atlikti, sąskaitos likučiui pasitikrinti ir atsiskaityti bekontakčiu būdu.

„Prieš metus pavedimams ar mokėjimams atlikti klientai dažniau jungdavosi prie interneto banko. Tačiau pastaruoju metu pastebime, kad ir per interneto banką, ir per programėlę atliekamų mokėjimų bei kitų operacijų skaičius tapo panašus. Kadangi nuolatos plečiame programėlės funkcionalumus, prognozuojame, kad jau artimiausioje ateityje ji taps pagrindiniu įrankiu kasdieniams finansams tvarkyti“, – sako „Swedbank“ atstovė.

Šių metų gegužę „Swedbank“ pristatė galimybę pervesti pinigų pagal telefono numerį. Naudojantis išmaniąja banko programėle tereikia pasirinkti kontaktą iš telefono adresų knygelės ir nurodyti gavėjui pervedamą pinigų sumą. Šią naujovę jau išbandė virš 60 tūkst. banko klientų.

Šią vasarą „Swedbank“ planuoja pristatyti naujų interneto banko ir išmaniosios programėlės funkcijų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.