Paskirti „Swedbank“ Lietuvoje nepriklausomi tarybos nariai

2021-11-29

Į „Swedbank“ Lietuvoje stebėtojų tarybą paskirti du nauji nariai. Vienintelio banko akcininko kontroliuojančiosios bendrovės „Swedbank Baltics AS“ nutarimu prie tarybos kaip nepriklausomi nariai prisijungė Dalius Misiūnas ir Rūta Skyrienė. Šiuo paskyrimu siekiama sustiprinti ryšį su vietos visuomene bei paskatinti požiūrių įvairovę taryboje.

Naująją „Swedbank“ Lietuvoje tarybą sudarys 6 nariai, tarp kurių – keturi anksčiau taryboje buvę „Swedbank“ grupės atstovai Jon Lidefelt, Tiina Sepa, Tarmo Pajumets, Mustapha Messili bei du naujai paskirti nepriklausomi nariai D. Misiūnas ir R. Skyrienė.

D. Misiūnas nuo 2019 m. užima ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektoriaus pareigas. Anksčiau jis yra ėjęs generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko pareigas didžiausiose Lietuvos korporacijose ir bendrovėse: „Maxima“ grupėje, SBA grupėje, „Lietuvos energijoje“. Šiuo metu D. Misiūnas yra ir bendrovės „Auga group“ valdybos pirmininkas. D. Misiūnas Lundo universitete (Švedija) yra įgijęs daktaro laipsnį.

R. Skyrienė nuo 2003 m. yra asociacijos „Investors’ Forum“ vykdomoji direktorė. Prieš tai ji yra ėjusi generalinio direktoriaus pavaduotojos pareigas „Nordea Bank“ ir „Societe Generale“ filialuose Lietuvoje. R. Skyrienė taip pat turi didelės darbo įvairiose pozicijose Lietuvos Respublikos finansų ministerijoje patirties. R. Skyrienė yra baigusi finansų studijas Vilniaus universitete.

Taryba yra atsakinga už banko verslo organizavimą ir jo valdymo priežiūrą.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.