„Swedbank“ dalyvavo Lietuvos Respublikos euroobligacijų platinime

2024-06-28

„Swedbank“ toliau stiprina savo pozicijas obligacijų rinkoje. Lietuvos Respublikos Finansų ministerija pasirinko vieną didžiausių bankų Šiaurės ir Baltijos regione obligacijų platinimui.

„Vertiname Lietuvos vyriausybės pasitikėjimą „Swedbank“ pasirinkti vietiniu partneriu išleidžiant valstybės euroobligacijas. Tai yra kryptingo ir nuoseklaus aukštos kompetencijos „Swedbank“ specialistų komandos darbo rezultatas“, – sako Jonas Kvedaravičius, „Swedbank“ investicinės bankininkystės departamento vadovas.

„Swedbank“ praėjusį mėnesį taip pat dalyvavo išplatinant telekomunikacijų ir žiniasklaidos grupės „Bitė Group“ išleistą 920 mln. eurų obligacijų emisiją. Tai didžiausia visų laikų Baltijos šalyse veikiančių įmonių obligacijų emisija.

„Sėkmingas bendradarbiavimas su valstybiniu ir privačiu sektoriumi rodo „Swedbank“ kaip obligacijų platintojo visapusiškumą. Turime sukaupę išskirtinės patirties platindami tiek aukšto reitingo mažos rizikos valstybės obligacijas, tiek investicinio bei žemesnio reitingo įmonių obligacijas“, – pažymi „Swedbank“ atstovas.

7 metų trukmės euroobligacijų emisiją birželio 26  d. išleidusi Lietuva pasiskolino 1 mlrd. eurų iš daugiau kaip 20 valstybių įsikūrusių investuotojų. Bendra investuotojų paklausa viršijo 3 mlrd. eurų.

„Swedbank“ dalyvavo šių obligacijų platinime kartu su pasauliniais bankais „Deutsche Bank“, HSBC ir „Société Générale“. „Swedbank“ obligacijas platino investuotojams iš Baltijos šalių, Skandinavijos ir kitų Europos regionų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.