„Swedbank“ mažina prekybos mokesčius investuojantiems Vakarų šalių biržose

2020-09-01

„Swedbank“ sumažino prekybos vertybiniais popieriais pagrindinėse Vakarų šalių rinkose įkainius. Nuo š. m. rugsėjo 1 d. privatūs investuotojai per „Swedbank“ interneto banką gali palankesnėmis sąlygomis prekiauti JAV, Jungtinės Karalystės, Švedijos, Vokietijos, Prancūzijos ir kitų Vakarų šalių rinkose. Investuotojams taikomas mažesnis pavedimo apmokestinimas, taip pat apie 2 kartus mažėja minimalus įsigijimo mokestis. 

„Prekybos mokesčius sumažinome atsižvelgdami į pastaruoju metu suaktyvėjusią prekybą vertybiniais popieriais bei norėdami investavimo galimybes Vakarų šalių rinkose padaryti labiau prieinamas mažmeniniams investuotojams“,− sako Pavel Ladziato, „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas. 

„Swedbank“ ir verslo klientams, nusprendusiems įsigyti ar parduoti vertybinių popierių JAV, Jungtinės Karalystės ir Švedijos akcijų biržose, bus taikomas 0,25 proc. sandorio mokestis, o minimalus mokestis sumažintas iki 8 eurų. 

Prekiaujant vertybiniais popieriais Kanados, Italijos, Prancūzijos, Šveicarijos, Vokietijos ir dar septynių kitų Europos šalių rinkose taip pat taikomas mažesnis sandorio mokestis, o minimalus mokestis mažėja iki 11 eurų. 

„Swedbank“ privatiems klientams taip pat suteikia galimybę be papildomų mokesčių saugoti iki 30 tūkst. eurų vertės investicijų portfelį.

„Kaip rodo mūsų banko duomenys, per pastarąjį pusmetį prekybos vertybiniais popieriais apimtys tarp banko klientų išaugo daugiau nei 5 kartus. Visgi aktyvių investuotojų šalyje nėra daug − šiuo metu aktyviai vertybiniais popieriais prekiauja apie 2 proc. šalies gyventojų. Tai yra keliais ar net keliolika kartų mažesnė dalis, palyginus su Vakarų Europos šalimis“, − komentuoja P. Ladziato.  

Prekyba Baltijos šalių bendrovių vertybiniais popieriais „Swedbank“ klientams yra nemokama nuo 2020 m. vasario mėnesio.

Informacijos, kaip reikėtų pradėti investuoti per „Swedbank“ interneto banką, rasite šioje nuorodoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.