„Swedbank“ suteikė 30 mln. eurų paskolą „ACME Grupės“ saulės ir vėjo parkams

2023-12-20

„Swedbank“ suteikė 30 mln. eurų dydžio finansavimą „ACME Grupės“ bendrovės „ACME Solar Group“ atsinaujinančios energetikos projektų vystymui. Šiomis lėšomis bendrovė finansuos saulės ir vėjo parkų statybas, kurių bendra galia sieks per 74 MW, o visa juose pagaminta elektros energija bus parduodama elektros rinkos dalyviams ir vartotojams.

„Swedbank“, nuosekliai tęsdamas finansavimą atsinaujinančios energetikos projektams, siekia prisidėti prie šio sektoriaus transformacijos. Vertiname tai, kad „ACME Grupė“ jau daugiau nei dvidešimt metų pasitiki mumis ir renkasi mus kaip partnerį tolimesnėms investicijoms“, – sako „Swedbank“ Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

„Tvarios energetikos kryptį plėtojame jau ketvirtuosius metus, tai viena iš „ACME Grupės“ prioritetinių verslo krypčių. Siekiame prisidėti prie mūsų šalies energetikos nepriklausomybės ir tikimės su naujai vystomais atsinaujinančios energetikos gamybiniais pajėgumais būsime vienu žingsniu arčiau šio tikslo link. Šiuo metu jau valdome 9 MW vėjo bei 12,2 MW saulės parkus ir taip pat ruošiamės 82 MW saulės ir 13,8 MW vėjo energetikos parkų statybų užbaigimui. „Swedbank“ suteiktą 30 mln. eurų finansavimą naudosime investicijoms į vieno didžiausių saulės parkų Pakruojo rajone statybas. Čia iki 2025 m. vidurio planuojame įrengti 52 MW galios saulės jėgainę“, – teigia „ACME Grupės“ vadovas Sergej Artemiuk.

„Swedbank“ finansavimas taip pat skirtas ir „ACME Grupės“ bendrovės „ACME Solar Group“ investicijoms į esamus ar vystomus vėjo parkus Pagėgių, Šilutės ir Kelmės rajonuose. Baigus visas statybas, „ACME Solar Group“  valdys 11 vėjo turbinų, kurių bendra galia sieks 22,8 MW. Dalis vėjo jėgainių jau yra įrengta, o paskutiniosios žaliąją energiją pradės generuoti jau 2024 m. pirmoje pusėje. 

„ACME Solar Group“ skaičiuoja, kad visi grupės valdomi saulės ir vėjo parkai kartu galės pagaminti elektros energijos, kurios pakaktų aprūpinti apie 33 tūkst. namų ūkių. O visa naujuosiuose parkuose sugeneruojama energija bus parduodama elektros rinkoje – tiek per biržą, tiek ir įmonėms tiesiogiai pagal ilgalaikes sutartis.

Jau 30 veiklos metų skaičiuojanti lietuviško kapitalo bendrovių grupė „ACME Grupė“ vienija 33 bendroves, veikiančias Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, tarp kurių yra „ACC Distribution“, „AVAD Baltic“, „Servisa ICT“, „ACME Film“, „ACME Valda“, „ACME NT“, „ACME Solar Group“ir kt. Tarp beveik 800 mln. eurų apyvartos bendrovių grupės vystomų verslo sričių – didmeninė elektronikos įrenginių prekyba, nekilnojamojo turto projektų plėtojimas, filmų kūrimas bei platinimas ir kt. Bendrovių grupėje sukurta per 360 darbo vietų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.