„Swedbank“ suteikė 3,9 mln. eurų finansavimą „Polivektrio“ eksporto pajėgumams sustiprinti

2022-11-25

„Swedbank“ suteiks 3,9 mln. eurų vertės finansavimą vienai iš didžiausių Baltijos šalyse plastiko perdirbimo gamyklų „Polivektris“, veikiančiai Šalčininkų rajone Jašiūnuose. Gautos lėšos įmonei padės išplėsti savo gaminių spektrą ir sustiprinti eksporto į ES ir JAV rinkas potencialą. Be to, naujosios bendrovės gamybos linijos, naudosiančios beatliekes technologijas, atitiks aukštus tvarumo standartus.
 
„Polivektris“ demonstruoja gerus veiklos rezultatus ir turi aiškius gamybos ir eksporto plėtros planus, kuriuose daug dėmesio skiriama tvaresniems gamybos procesams ir poveikio aplinkai mažinimui. Dėl sutampančio požiūrio į tvarumą bendrovės ir banko bendradarbiavimas tampa dar sklandesnis. Mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie tvarios savo kliento plėtros ir Šalčininkų rajono ekonominio augimo“, – teigia Antanas Sagatauskas, „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas.
 
„Polivektris“ tapo „Swedbank“ klientu 2021 m., kai bankas suteikė finansavimą plastiko lakštų gamybos linijai įsigyti.
 
Skirtas finansavimo lėšas „Polivektris“ panaudos atsiskaitymams už įsigytas polimerinių lakštų ir profilių gamybos linijas. Numatoma, kad naujos gamybos linijos bus paleistos dar iki šių metų pabaigos. Šių linijų išskirtinumas – beatliekės technologijos, kai visi brokuoti gaminiai ir atliekos grąžinami į gamybos procesą ir panaudojami naujai produkcijai gaminti.
 
„Papildomos investicijos bus skirtos pažangioms technologijoms įsigyti ir naujiems produktams kurti. Ketiname pasiūlyti rinkai 2 mūsų sukurtus ir analogų rinkoje neturinčius produktus, kuriuos eksportuosime į Europos ir JAV rinkas“, – teigia „Polivektris“ vadovė Anastasija Bezborodych.
 
Pasak A. Bezborodych, per daugiau nei 20 metų veiklos „Polivektris“ ištobulino technologinius procesus, kokybės kontrolę ir tyrimų bazę, todėl gali patenkinti aukštus reikalavimus keliančių klientų poreikius. Tikimasi, kad naujos investicijos padės bendrovei 15-20 proc. padidinti pardavimus ir eksportą.
 
Per 2021 m. „Polivektris“ pardavimų pajamos, palyginti su 2020 m., išaugo 73 proc. ir siekė 16,5 mln. eurų. Jau daugiau kaip 20 metų veikianti gamykla per metus pajėgi perdirbti iki 15 tūkst. metrinių tonų plastiko, įmonėje dirba daugiau kaip 120 žmonių.
 
Dabartinius produktus, įskaitant polimerines juostas, inžinerinius kompozitus, polipropileno lakštą, „Polivektris“ gamina panaudodamas antrines žaliavas, tokias, kaip plastiko buteliai, gamybinis brokas ir panašiai. Įmonė ant gamybinių patalpų stogo taip pat turi įsirengusi saulės elektrinę bei skaičiuoja savo veiklos anglies dvideginio emisijas.
 
„Swedbank“ tvarumas yra strateginės svarbos sritis. Tvarių įmonių ir projektų finansavimas yra dalis „Swedbank“ veiksmų, nukreiptų į tvarios ekonomikos skatinimą. Bankas ne tik mažina savo tiesiogines emisijas, bet ir siekia nukreipti kuo daugiau finansavimo bei investavimo lėšų į tvarius sprendimus.
 
„Swedbank“ žaliųjų paskolų verslui portfelis jau siekia daugiau nei 334 mln. Eur, į tvarius verslus nukreiptos pensijų fondų investicijos perkopė 2 mlrd. Eur, o daugiabučių renovacijai Lietuvoje bankas jau yra skyręs apie 133 mln. eurų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.