„Swedbank“ suteikė 7,8 mln. eurų finansavimą „AE Saulės vatas“ naujam saulės parkui

2023-11-23

„Swedbank“ suteikė 7,8 mln. eurų dydžio finansavimą įmonei „AE Saulės vatas“. Gautos lėšos bus panaudotos 20 MW saulės parko Kretingos rajone išvystymui.

„Šis kliento „AE Saulės vatas“ projektas prisidės prie dar spartesnės atsinaujinančios energetikos plėtros, vietinės elektros gamybos ir žaliosios transformacijos. Esame pasiryžę aktyviai finansuoti elektros gamybos iš saulės ir vėjo projektus, kurie padidintų šalies ekonomikos atsparumą, prisidėtų prie tvarumo ir nacionalinių emisijų mažinimo tikslų“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.
 
Naujasis saulės parkas per metus sugeneruos apie 21.75 GW žaliosios elektros energijos. 

„Saulės parko įgyvendinimui ypač svarbus patyrusių partnerių – „Swedbank“ ir vieno iš Lietuvoje veiklą pradėjusių į atsinaujinančią energetiką investuojančių investicinių fondų – pritraukimas. Su abiem šiais partneriais turime sėkmingos patirties vystant, finansuojant ir realizuojant energetikos projektus. Saulės parką planuojama pradėti eksploatuoti 2024 m. antrojoje pusėje. Iš viso į šį projektą bus investuota 15-18 mln. eurų“, – sako „AE Saulės vatas“ direktorius Darius Velička.

Pasak I. Mačeikos, investicijos į atsinaujinančios energetikos projektus ilgalaikėje perspektyvoje padidina ekonomikos konkurencingumą ir prisideda prie nacionalinės tvarumo transformacijos. „Swedbank“ aktyviai finansuoja į tvarų pokytį orientuotas verslo inovacijas. Įmonėms suteiktų paskolų, kurios patenka į „Swedbank“ žaliųjų obligacijų programą, suma jau siekia 405 mln. eurų.
 
„Swedbank“ tikslas iki 2050 m. tapti klimatui neutraliu banku. Prie šio tikslo pasiekimo prisidės ir nuoseklus skolinimo portfelio emisijų mažinimas bei dar aktyvesnis tvaraus verslo finansavimas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.