„Swedbank“ investuoja 200 mln. eurų pensijų fondų lėšų į tvarų verslą

2019-05-20

Siekdamas užtikrinti stabilią ir konkurencingą investicijų grąžą pensijų fondų dalyviams „Swedbank“ investuoja į tvarų verslą. Daugiau nei 200 mln. eurų investuojama į aukščiausius tvarumo kriterijus atitinkančias įmones. Pasak „Swedbank investicijų valdymo“ direktoriaus Tado Gudaičio, ateityje visos „Swedbank“ pensijų fondų investicijos turės atitikti tvarumo principus.

„Swedbank“ II pensijų pakopos fonduose gyventojai yra sukaupę apie 1,2 mlrd. eurų turto. Esame įsipareigoję valdyti šį turtą atsakingai ir neabejojame, kad tvari verslo plėtra gali geriausiai užtikrinti ilgalaikę grąžą investuotojams, o tai reiškia – ir „Swedbank“ pensijų fondų dalyviams“, – sako „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius T. Gudaitis.

Pasak jo, dalis pensijų fondų lėšų jau yra nukreipiamos į aukščiausią tvarumo indeksą turinčias investicijas. Numatoma, kad priimant sprendimus ateityje dar daugiau dėmesio bus skiriama įmonių ir fondų gerajai valdymo praktikai, aktyvioms jų pastangoms įgyvendinant etiškos ir skaidrios veiklos principus.

„Iki šiol siekėme, jog fondų valdytojai, su kuriais bendradarbiaujame valdydami savo klientų lėšas, veiktų atsakingai ir laikytųsi Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslų. Dabar žengėme dar vieną žingsnį − 200 mln. eurų nukreipiame į tokius standartus atitinkančių valdytojų specializuotus aukščiausius tvarumo kriterijus atitinkančius fondus. Pensijų fondų rinkoje tokio dydžio investicijos išskirtinai į tvarias įmones yra naujas reiškinys“, − komentuoja T. Gudaitis.

Pasak jo, toks verslas, kuris taiko priemones, ribojančias aplinkos taršą, naudoja atsinaujinančius energijos išteklius, skatina atsakingą vartojimą ir taiko gerąsias įmonės valdymo praktikas, įgauna konkurencinį pranašumą savo verslo srityje ir pritraukdamos investuotojus.

„Pastebime, kad mūsų pensijų fondų dalyviai pradeda rūpintis ir domėtis, kur nukreipiamos jų pensijai skirtos lėšos. Gyventojai, kuriems aktuali ilgalaikė grąža ir ilgalaikiai tvarumo tikslai, kaupdami „Swedbank“ gyvenimo ciklo fonduose reikšmingai prisidės prie tokių tikslų įgyvendinimo“, – sako „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius T. Gudaitis.

Šiuo metu „Swedbank“ gyvenimo ciklo fonduose jau kaupia daugiau nei 525 tūkst. šalies gyventojų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.