Iniciatyva „būsiu__“ kviečia moksleivius išbandyti profesionalo kėdę

2017-03-21

Penkerius metus Lietuvoje veikianti profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!” atsinaujina ir tampa „būsiu__“. Ši internete veikianti platforma burs šalies specialistus, norinčius supažindinti moksleivius su savo profesija, bei pasiūlys jaunuoliams tapti juos sudominusios profesijos atstovo „šešėliu“. Taip būsimieji profesionalai galės susipažinti su pasirinktos profesijos kasdienybe.

„Mūsų tikslas išlieka toks pat – būsime visiems moksleiviams prieinama platforma, kuri vienija įvairių sričių Lietuvos profesionalus, norinčius padėti mokyklą bebaigiantiems jaunuoliams pasirinkti profesinį kelią. Nauja šešėliavimo galimybė leis moksleiviui „pasimatuoti“ jį dominančią profesiją – praleisti dieną ar pusdienį su specialistu ir stebėti jo darbą. Šią naujovę vaikai sutiko entuziastingai – norą pabūti „šešėliu“ jau pareiškė daugiau nei 600 jaunuolių. Dabar labai norėtume paraginti profesionalus savo darbotvarkėse surasti laiko bent vienam „šešėliui“. Net ir vienkartinis toks susitikimas gali turėti didelį poveikį mūsų jaunuoliams renkantis būsimą profesiją“, – komentuoja iniciatyvos vadovė Rūta Radzevičiūtė.

Pasak R. Radzevičiūtės, kita naujovė moksleiviams – nuo šiol jie patys, be mokytojų tarpininkavimo, su iniciatyvoje dalyvaujančiomis įmonėmis ir profesionalais galės susisiekti tiesiogiai bei susitarti dėl susitikimo. Iš viso „būsiu__­­­“ jau padėjo surengti maždaug 8 tūkst. susitikimų, kuriuose su įvairių sričių specialistais susitiko daugiau nei 200 tūkst. šalies moksleivių. Prie iniciatyvos yra prisijungę apie 95 proc. Lietuvos mokyklų.

„Šie skaičiai toliau auga, ir tai rodo, kad tokia iniciatyva Lietuvos moksleiviams yra reikalinga. Todėl labai džiaugiamės, kad pagalbos ranką jiems tiesia būsimieji jų kolegos. Nuolat bendraudami su mokytojais ir mokiniais matome, kad išsirinkti karjeros kelią jaunajai mūsų kartai tampa tikru iššūkiu. Naujosios technologijos keičia darbo aplinką, atsiranda profesijų, kurių iki tol nebuvo, o dalis šiandienos darbų ateityje apskritai išnyks. Tad šiandien moksleiviams kaip niekada reikalinga pagalba atsakant į klausimą „kuo būti?“, – sako „būsiu__“ vadovė R. Radzevičiūtė.

Tarp aktyviausių „būsiu__“ dalyvių yra vienas iš iniciatyvos sumanytojų „Swedbank“. Daugiau nei 130 banko darbuotojų yra prisijungę prie iniciatyvos ir dalinasi savo profesine patirtimi su jaunimu. Praėjusias metais banko darbuotojai su profesinio ugdymo pamokomis aplankė daugiau nei 250 Lietuvos mokyklų.

„Labai džiaugiuosi atsinaujinusia iniciatyva „būsiu__“. Noriu paraginti dar daugiau šalies įmonių prisijungti prie šios iniciatyvos ir paskatinti savo darbuotojus skirti laiko susitikti ir papasakoti moksleiviams apie savo darbą. Manau, kad tas laikas, kurį galime skirti jaunimui šiandien, yra svarbi investicija į jų ateities profesijos pasirinkimą, nuo kurio priklausys ir mūsų visų ateitis“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

„būsiu__“ kasmet šalies moksleiviams organizuoja ir kitas iniciatyvas: Nacionalinę karjeros, Vaikų finansinio švietimo, Programavimo ir Saugesnio interneto savaites.  

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.