Tinklalaidė „Pinigai ir reikalai“ | Kodėl įvairovę palaikantys verslai dirba sėkmingiau?

2023-05-23


Visame pasaulyje gegužė minima kaip lygybės ir įvairovės mėnuo – ne išimtis ir Lietuvoje. Šalyje vykdomos lyčių lygybę bei kitą įvairovę skatinančios kampanijos, ir nors atrodo, kad vis dar gyvenama taip, kaip gyventa prieš 5 ar net 10 metų, analizuojant pokyčius ir tendencijas tampa aišku – visuomenė Lietuvoje yra labai pasikeitusi.

Tinklalaidėje kalbinama Lietuvos Įvairovės Chartijos vadovė Rugilė Trumpytė teigia, kad mūsų šalis jau ne vienerius metus matoma kaip galimybių valstybė – tai įrodo tūkstančiai darbuotojų, iš užsienio valstybių atvykstančių čia dirbti. Nesunku pastebėti, kad visuomenės sudėtis įvairėja, o ir mes tampame atviresni.

Prie šių pokyčių prisideda ir dar gali prisidėti verslo bei kitos organizacijos. Kaip rodo tarptautiniai tyrimai, lyčių lygybės užtikrinimas, įvairovės ir įtraukties skatinimas jiems turėtų būti ypač aktualūs. „McKinsey“ duomenimis, įmonių, kurių etninė ir lyčių įvairovė yra didžiausia, turi atitinkamai 36 proc. ir 25 proc. didesnę tikimybę gauti aukštesnę finansinę grąžą nei tos įmonės, kurios nesirūpina didesne įtrauktimi.

Pokalbio audio formatu galite klausytis čia:

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.