„Finpass“: nuostolių sutrikus partnerių veiklai galima išvengti

2022-01-27

Pirkėjų ir tiekėjų finansinę būklę įmonės dažniausiai vertina tik pasirašydamos sutartis. Vėliau partnerių veiklos įdėmiai nebestebi, dėmesį atkreipdamos tik tada, kai sutrinka tiekimas ar atsiskaitymai, o sutarčių su kitais tiekėjais nėra.
 
Nevykdančios įsipareigojimų įmonės, jų turto areštai bei inicijuojami bankrotai kasmet sukuria per 200 milijonų eurų nuostolių verslo partneriams. Prie finansinių nuostolių reikėtų pridėti prarastą laiką, investuotą į sudėtingą dalies skolų išieškojimą, taip pat naujų tiekėjų ar klientų paiešką. 
 
Panašių situacijų prevencija užsiėmė fintech startuolis „Finpass“, sukūręs ankstyvojo perspėjimo sistemą. 

finpass


 „Mūsų juridinių asmenų įvykių stebėjimo paslauga skirta padėti sumažinti verslo riziką, kylančią dėl laiku nepastebėtų partnerių finansinės būklės pokyčių. „Finpass“ leidžia reaguoti į rizikas, nes nuolat stebi ir apibendrina duomenis apie įmones pagal 200 skirtingų parametrų“, – pasakoja „Finpass” produkto vadovas Gaudenis Milvydas.
 
„Finpass“ sistema seka kredito reitingo ir kitų rodiklių pokyčius bei juos kaupia. Reitingas ir jo pokyčiai visapusiškai atspindi partnerio būklę, nes apjungia įvairius įmonės rodiklius: finansus,  darbuotojų skaičių, turto areštus, įsiskolinimus valstybei, susijusių įmonių būklę ir kitus.
 
Sistemos naudotojai gali lengvai susikonfigūruoti aktualius parametrus ir nusistatyti stebėjimo jautrumą bei stebimus įvykius pagal savo rizikos apetitą.
 
Gaudenis Milvydas sako, kad jų sukurta sistema ne tik gali padėti išvengti nuostolių dėl partnerio rizikos augimo, bet ir atveria naujas galimybes.
 
„Pavyzdžiui, lygiai taip pat galima reaguoti, kai matome, kad partneriui sekasi gerai, jo verslas auga. Galbūt galima jam parduoti daugiau prekių ar pasiūlyti papildomų paslaugų?“, – sistemos įvairiapusiškumą atskleidžia G. Milvydas.
 
„Swedbank“ klientai su „Finpass“ sistema gali 6 mėnesius nemokamai stebėti savo pasirinktas įmones.

Visus verslo vystymo pasiūlymus „Swedbank“ klientai gali rasti prisijungę prie savo banko paskyros ir pasirinkę „Partnerių pasiūlymai“.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.