Verslo klientams pristatyta galimybė atsiskaityti bekontakčiu būdu telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu

2020-07-08

„Swedbank“ verslo klientai jau gali pasinaudoti novatoriška mokėjimų funkcija – bekontakčiais atsiskaitymais telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu. Nuo šiol verslo debeto Mastercard kortelę galima susieti su minėtais įrenginiais ir naudotis bekontakčiais atsiskaitymais daugelyje prekybos ir paslaugų teikimo vietų.

Banko duomenimis, bekontakčiai atsiskaitymai tarp privačių klientų Lietuvoje sudaro 55 proc. visų kortelėmis atliekamų mokėjimų. Kita vertus, verslo klientų bekontakčių mokėjimų dalis sudaro tik 21 proc. visų jų atsiskaitymų kortelėmis. Tikimasi, kad verslo klientai įvertins naujas galimybes ir bekontakčių mokėjimų populiarumas tarp jų sparčiai išaugs.

Greitesnis ir saugesnis mokėjimo būdas

Remiantis klientų patirtimi, bekontaktis mokėjimas atliekamas žymiai greičiau, palyginti su mokėjimu grynaisiais ar kortele, kai reikia įvesti PIN kodą. Kadangi naudojamos integruotos išmaniųjų įrenginių saugumo funkcijos, bekontakčiai atsiskaitymai telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu savo saugumu prilygsta mokėjimams kortele.

Be to, bekontakčiai mokėjimai suteikia dar vieną pranašumą – pirštais nereikia paliesti nesterilių skaitytuvo mygtukų, todėl sumažėja rizika užsikrėsti virusiniu susirgimu.

Šie atsiskaitymai priimami daugelyje mažmeninės prekybos ir paslaugų vietų, kur įrengti bekontakčiai kortelių skaitytuvai. Šiuo metu daugiau kaip 95 procentai visų „Swedbank“ valdomų kortelių skaitytuvų palaiko bekontakčių mokėjimų funkciją.

Veikia su įvairiais įrenginiais

„Swedbank“ klientai bekontakčiais atsiskaitymais gali naudotis įvairiuose įrenginiuose – „Android“ telefonuose (per „Swedbank“ programėlę), telefonuose „iPhone“ per „Apple Pay“, taip pat „Garmin“ ir „Fitbit“ išmaniuosiuose laikrodžiuose.

Norėdamas pradėti naudoti bekontakčius atsiskaitymus, banko klientas „Swedbank“ mobiliojoje programėlėje („Android“ telefonuose) arba per „Apple Pay“ turi pridėti verslo debeto Mastercard kortelę, palaikančią bekontakčius atsiskaitymus. Kortelę susieti su išmaniuoju „Garmin“ ar „Fitbit“ laikrodžiu galima per šiuos įrenginius palaikančias programėles telefone.

Tam, kad atlikti bekontaktį atsiskaitymą telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu, kortelei turi būti įjungta bekontakčių atsiskaitymų funkcija. Kortelei nustatyti pirkinių limitai galios ir atsiskaitant telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu.

Be to, per „Swedbank“ išmaniąją programėlę klientas patogiai gali valdyti įmonės kortelę – vos keliais spustelėjimais užblokuoti ar atblokuoti ją, pakeisti limitus, aktyvinti ar išjungti bekontakčius mokėjimus.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.