Mokau(si) investuoti: keturios investavimo pamokos, kurias išmokti verta dar mokyklos suole

2024-09-24

Gebėjimas ne tik išlaikyti tinkamą kasdienių finansų balansą bei sukaupti santaupų, bet ir jas auginti investuojant – vienas iš svarbiausių geros ir tvarios finansinės sveikatos elementų. Kaip rodo „Swedbank“ Finansų laboratorijos edukatorių patirtis, klausimų apie investavimą kyla ir patiems jauniausiems, ir vyresnių klasių moksleiviams.

Kviečiame ekonomikos ir verslumo mokytojus peržiūrėti keturis pranešimus iš „Swedbank“ renginio „Mokausi investuoti: investavimo konferencija mokytojams“. Juose rasite daugybę atsakymų į moksleiviams kylančius klausimus apie investavimą, o pranešimų turinį, tikime, pavyks pritaikyti ir kasdieniame gyvenime, ir pamokose.

Investavimo svarba šiandieniniame ekonomikos ir gyventojų finansinės sveikatos kontekste

Apie tai, kokia yra investavimo nauda ir kaip tai gali padėti mums tapti finansiškai atsparesniems kalba „Swedbank“ vyresnioji ekonomistė Greta Ilekytė.


Pranešimo prezentaciją rasite čia.

Mitai vs. faktai: investavimo ABC paprastai

Įsišaknijusius mitus apie investavimą kaip didelio kapitalo ir ypatingų žinių reikalaujantį užsiėmimą paneigia „Swedbank“ Privačiosios bankininkystės departamento vadovas Andrius Šuminas.


Pranešimo prezentaciją rasite čia.

Iššifruojant akcijas, obligacijas ir kitus burtažodžius – ką svarbu žinoti apie finansines priemones

Tai, ką reikėtų įvertinti prieš pradedant investuoti – pagrindines strategijas ir investicines priemones – aptaria „Swedbank“ investavimo strategas Vytenis Šimkus.


Pranešimo prezentaciją rasite čia.

Investuotojo priešai: sukčiai, emocijos ir kognityviniai šališkumai

Pagrindinius investuotojo priešus – mūsų pačių mąstymo ir sukčių pinkles – aptaria „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas dr. Nerijus Mačiulis.


Pranešimo prezentaciją rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.