Kas yra „Swedbank Robur“ fondai?

2021-02-18

Trumpas atsakymas būtų – „Swedbank Robur“ fondai yra paprastas ir modernus būdas taupyti ir investuoti. Šie fondai didelį dėmesį skiria tvariam investavimui, o dalies jų lėšos investuojamos remiantis Jungtinių Tautų Paryžiaus susitarimu dėl kovos su klimato kaita.

Šiuos fondus valdanti „Swedbank Robur“ yra didžiausia Švedijos ir viena didžiausių šiaurės Europos investicijų valdymo bendrovių. Jos paslaugomis naudojasi virš 4 mln. privačių, verslo ir institucinių klientų. Bendrovės valdomų fondų turto vertė viršija 166 mlrd. eurų.

Nuo kuklios pradžios iki lyderystės rinkoje

„Swedbank Robur“ veiklą pradėjo 1967 m. kaip nedidelė investicinių fondų bendrovė. Šiandien daugiau nei 250 „Swedbank Robur“ darbuotojų valdo beveik 90 investicinių fondų, apimančių visus pasaulio regionus, svarbiausius verslo sektorius bei turto klases.

Įmonė dažniausiai vykdo ilgalaikes investicijas į atsakingai veikiančias ir augimo potencialą turinčias įmones. Tvarus augimas, patyrusi komanda ir skaidri investavimo filosofija leido „Swedbank Robur“ įsitvirtinti tarp trijų daugiausiai turto valdančių Stokholmo akcijų biržos „Nasdaq Stockholm“ žaidėjų.

Didelis dėmesys tvarumui ir atsakingam investavimui

Tvarumas jau ilgus metus – svarbi „Swedbank Robur“ investavimo filosofijos dalis. Tai reiškia, kad bendrovės fondai klientams gali suteikti galimybes tvariai siekti savo finansinių tikslų bei kartu prisidėti prie teigiamų pokyčių pasaulyje.

Kad šie pokyčiai vyktų sparčiau, dalies „Swedbank Robur“ fondų lėšos investuojamos remiantis Jungtinių Tautų Paryžiaus susitarimu dėl kovos su klimato kaita. Investicijos šiuose fonduose pilnai atitinka Jungtinių Tautų žaliąją viziją. Planuojama, kad 2025 m. visų „Swedbank Robur“ fondų investicijos remsis Paryžiaus susitarimu. 

Visi „Swedbank Robur“ fondai laikosi bendrovės atsakingo investavimo politikos, kuri neleidžia fondams investuoti į iškastinio kuro pramonėje veikiančias įmones, nebent jos turi aiškų žaliosios transformacijos planą.

„Swedbank Robur“ taip pat neinvestuoja į įmones, kurios gamina ginklus, bei veikiančios pornografijos, tabako ar kanapių industrijose. Fondai taip pat stengiasi aktyviai įsitraukti į bendrovių, į kurias investuoja, veiklą bei nuolat bendrauti su jų atstovais. 

Robur


Globali perspektyva

Su beveik 90 fondų bei investicijomis visuose pasaulio žemynuose išskyrus Antarktidą, Investavimas į „Swedbank Robur“ fondus investuotojams suteikia plačias pasirinkimo galimybes įdarbinti savo pinigus. 

Aštuoni „Swedbank Robur“ fondai yra gavę aukščiausią, penkių žvaigždučių reitingą iš prestižinės rinkos tyrimų bendrovės „Morningstar”. Dvidešimt penki bendrovės fondai „Morningstar“ tvarumo reitinge yra įvertinti penkiais balais iš penkių.

Daugiau informacijos apie periodinio investavimo galimybes „Swedbank“ rasite čia.

Ši informacija negali būti interpretuojama kaip asmeninė rekomendacija, nurodymas ar kvietimas pirkti ar parduoti konkrečias finansines priemones. Prieš priimdami sprendimą investuoti į konkrečias finansines priemones, turite patys ar padedami konsultantų įvertinti, kad investavimo rizika yra jums priimtina. Rekomenduojame prieš pasirašant bet kokią finansinių paslaugų sutartį atidžiai išnagrinėti paslaugų teikimo sąlygas ir, jei reikia, pasikonsultuoti su banko darbuotojais.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.