Mūsų tvarus žingsnis: socialinės iniciatyvos

Pozityvių pokyčių visuomenėje „Swedbank“ siekia ne tik per savo verslo sprendimus ir paslaugas, bet ir vykdydami įvairias socialines veiklas. Jos atliepia „Swedbank“ pasirinktas poveikio sritis pagal Darnaus vystymosi tikslus. Inicijuodami tokias veiklas ir dirbami su įvairiais visuomeniniais partneriais siekiame prisidėti prie finansinio, socialinio ir aplinkosauginio mūsų šalies tvarumo, visuomenės gerovės ir augimo.

Verslumo platforma „Kiekvienas gali

Tai – platforma, skirta padėti Lietuvos verslams augti. Prisijungti prie platformos gali tiek turintieji fizinius pardavimo taškus, tiek veikiantys elektroninėje erdvėje. Projekto dalyviams siekiame pasiūlyti daug įvairaus edukacinio turinio, nuotolines konsultacijas su įvairių sričių ekspertais.

Prisijungę prie platformos verslai gali:

  • Tobulinti savo verslumo įgūdžius realiomis praktikomis – seminaruose, renginiuose, parodose, mugėse;
  • Susirasti bendraminčių – su kitais platformos nariais galėsite dalintis patirtimi bei įžvalgomis;
  • Atrasti naujų klientų – padėsime Jūsų verslui būti labiau matomam;
  • Susikurti galimybę savo verslą auginti bei efektyvinti su gausia „Swedbank“ bei partnerių ekspertų komanda.

Darbuotojų savanorystės iniciatyva „Mums rūpi“

„Swedbank“ jau nuo 2016 m. skatina darbuotojų savanorystę. Iniciatyva „Mums rūpi“ suteikia galimybę darbuotojams individualiai arba susibūrus į komandas savanoriauti pasirinktose visuomeninėse organizacijose, bendruomenėse ir kitur, kur reikia pagalbos. „Swedbank“ savanorystei skiria apmokamą laisvadienį ir padeda pasirūpinti priemonėmis.

Dalyvaudami iniciatyvoje banko darbuotojai kasmet padeda „Maisto bankui“, tvarko gamtą įvairiuose nacionaliniuose, regioniniuose ar miestų parkuose, botanikos soduose, gelbsti gyvūnų globos organizacijose, prisideda prie prasmingo vaikų laisvalaikio, finansinės edukacijos, teikia paramą organizacijoms, kurios rūpinasi negalią turinčiais asmenimis. 2020 m. darbuotojai savanorystei skyrė beveik 6,5 tūkst. valandų.

Aplinkosauga ir tvarios inovacijos

2020 m. „Swedbank“ tapo vienu iš „Maisto banko“ paramos akcijos „Pasidalink“ partnerių.  Dalyvaudami šiame projekte didžiausią dėmesį skyrėme maisto švaistymui ir iš to kylančioms aplinkosaugos bei klimato kaitos problemoms. Kartu su „Maisto banku“ atlikome tyrimą apie maisto švaistymą Lietuvoje, skatinome atsakingo vartojimo kultūrą. 

Siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į maisto švaistymo problemą, pasitelkėme menininkę Jolitą Vaitkutę, kuri sukūrė instaliaciją „Foodprint“. Ji primena, kad pernelyg dažnai išmetame produktus, kuriuos dar galėtume suvartoti. Arba tiesiog atiduoti tiems, kam maisto paprasčiausiai trūksta. Atspaudo linijos sudėliotos iš 60 kilogramų maisto – būtent tiek vidutiniškai išmeta Lietuvoje gyvenantis žmogus.

Taip pat dirbame su įvairiomis iniciatyvomis, kurios skatina kurti žalias inovacijas ir steigti tvarius verslus.  2020 m. „Swedbank“ buvo pagrindinis tvaraus verslumo programos „Futurepreneurs“ partneris, taip pat prisidėjome prie tarptautinio žaliųjų verslo idėjų konkurso „Climate-LaunchPad“ įgyvendinimo Lietuvoje. 

Mūsų globojama startuolių bendruomenė „ROCKIT Vilnius“ išplėtė veiklos pobūdį ir tapo ne tik finansinių technologijų, bet ir tvarių inovacijų centru.

Lygios galimybės ir įvairovė

Tikime, kad progresyvi ir laiminga visuomenė yra neįmanoma be lygių galimybių ir įtraukties. Nuo 2015 m. kryptingai dirbame lygių galimybių, lyčių lygybės ir įvairovės klausimais. 
„Swedbank“ iniciatyva gimė kampanija „Žalia šviesa“, kuria skatinama mažinti atlyginimų atotrūkį tarp lyčių bei didinti visuomenės sąmoningumą. Bendradarbiaudami su visuomeniniais partneriais siekiame kelti diskusijas lyčių lygybės temomis ir skatinti pažangą šalies lygiu. Aktyviai prisidedame organizuojant įvairius moterų lyderystės renginius.


„Swedbank“ yra Lietuvos „Įvairovės chartijos“ ambasadorius bei viena iš pirmųjų įmonių, kuri viešai pareiškė paramą „Baltic Pride“. Bankas tapo pagrindiniu „Baltic Pride“ Tarptautinės žmogaus teisių konferencijos partneriu ir rėmėju, dalyvavo „Eitynėse už lygybę“. 


Bankas taip pat yra Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų pagrindinis partneris.

Lietuvos žiniasklaidos analizės duomenys rodo, kad viešojoje erdvėje moterys ekspertės kalba du kartus rečiau nei vyrai. Siekiant keisti šią tendenciją ir kurti įvairiapusiškesnę viešąją diskusiją, kartu su „Global Lithuanian Leaders“ inicijavome moterų lyderystės platformą Profesionalės.lt.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba suteikė „Swedbank“ Lietuvoje aukščiausią įvertinimą lygių galimybių srityje – trejus „Lygių galimybių sparnus“.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.