Apribotos rizikos fondas

Apribotos rizikos fondas (angl. hedge fund; dar žinomas kaip rizikos draudimo fondas, alternatyvaus investavimo fondas) – nestandartinis ir neviešas investavimo metodas, kurio nereguliuoja rinkos priežiūros institucijos. Tokio tipo fondai dažniausiai skirti labiau patyrusiems (paprastai tik profesionaliems) investuotojams dėl egzistuojančių rizikų bei sudėtingos struktūros.

Skirtingai nei įprasti investiciniai fondai, apribotos rizikos fondai išsiskiria ir veiksmų, ir rizikos lygių įvairove. Kitaip tariant, jie gali užsiimti daugybės skirtingų operacijų ar strategijų vykdymu, taip pat uždirbti iš vertybinių popierių kainų svyravimo. Tuo metu fondo rizika priklauso nuo jo vykdomos strategijos, investavimo stiliaus. Tam tikrais atvejais apribotos rizikos fondas gali tapti saugesniu pasirinkimu nei investicinis fondas, tačiau ši taisyklė galioja anaiptol ne visada.

Didžioji dalis rizikos draudimo fondų taiko 2 % mokestį nuo turto ir pasilieka 20 % nuo uždirbtos investicinės grąžos.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.