Biržoje prekiaujami fondai (ETF)

Biržoje prekiaujami fondai, arba ETF (angl. Exchange Traded Funds), yra investiciniai fondai, kurių vienetais prekiaujama vertybinių popierių biržose. ETF turtą gali sudaryti įvairios finansinės priemonės, tokios kaip akcijos, obligacijos, žaliavos.

Didžiosios dalies biržoje prekiaujamų fondų tikslas yra atkartoti tam tikro akcijų rinkos indekso arba tam tikro turto kainos kitimą. Paprastai ETF taiko mažesnius valdymo mokesčius, palyginti su atvirojo tipo investiciniais fondais, todėl jie gali būti patrauklesni investuotojams. Finansų rinkose galima rasti didelį ETF pasirinkimą, atitinkantį įvairius investuotojų poreikius.

Biržoje prekiaujamų fondų kaina gali keistis bet kuriuo prekybos dienos momentu. Tai pagrindinis skirtumas nuo investicinių fondų (angl. Mutual Funds), kuriais prekiaujama ne biržoje ir tik kartą per dieną po rinkų užsidarymo. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.