Blokų grandinė

Blokų grandinė (angl. Blockchain) – tai decentralizuotos duomenų sistemos technologija, naudojama informacijai saugoti ir perduoti. Blokų grandinėje informacija kaupiama blokais – kai vienas blokas yra užpildomas, jis įrašomas, uždaromas ir sujungiamas su prieš tai užpildytu bloku. 

Taip sudaroma blokų grandinė, į kurią įsilaužti ar kaip nors pakeisti beveik neįmanoma dėl decentralizavimo, t.y. visi kompiuteriai, esantys blokų grandinės tinkle, „mato“ grandinės informaciją, todėl bet koks bandymas ją pakeisti būtų atmestas kaip nesutampantis su grandine.

Ši technologija buvo sukurta saugiam ir patogiam sandorių sudarymui be trečiųjų šalių ir atsiskaitymui kriptovaliutomis, tačiau jos galimybės daug platesnės – ne tik naudojimas bankuose ir kitose finansinėse įstaigose, bet ir versle, medicinos srityje, tiekimo grandinių priežiūrai ir t.t.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.