Dividendai

Finansine prasme dividendai yra įmonės akcininkams išmokėta pelno dalis. Paprastai dividendai mokami kartą per metus, o jų dydis skiriasi, atsižvelgiant į kiekvienos bendrovės finansinę padėtį. 

Kai kurios įmonės linkusios būti dosnesnės akcininkams, o kitos – šioje vietoje taupyti. Akcininkai, norintys gauti greitą grąžą iš investicijos, dažniausiai renkasi kompanijas, išmokančias didesnius dividendus. Tačiau tie, kurie nori grąžos ilguoju laikotarpiu ir tiki akcijų vertės kilimo galimybe, renkasi kompanijas su mažesniais dividendais.

Dividendai išmokami keliais skirtingais būdais: akcijomis, grynaisiais pinigais arba turtu. Jų mokėjimas vyksta tada, kai kompanijos nebegali efektyviai reinvestuoti į verslo plėtrą arba taip nusprendžia įmonės akcininkai. Dažniausiai šios organizacijos yra įsitvirtinusios rinkoje, tad jų akcijos nelinkusios brangti, o pelną investuotojai gauna būtent iš dividendų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.