Dow Jones Industrial Average indeksas

„S&P Dow Jones Industrial Average“, kitaip žinomas kaip „Dow Jones“, „DJIA“ arba tiesiog „Dow“, seka 30 stambių JAV biržose kotiruojamų kompanijų akcijų kainas. Tai yra antras pagal senumą ir kartu su „S&P 500“ bei „Nasdaq Composite“ vienas dažniausiai investuotojų sekamų JAV akcijų biržų indeksų.

Istoriškai „Dow Jones Industrial Average“ indeksą sudarė didžiausių JAV pramonės įmonių akcijų kainos. Pastaruoju metu vis daugiau indekso vertės sudaro didžiosios JAV technologijų kompanijos. Indeksas pradėtas skelbti dar 1896 metais. Iš pradžių jį sudarė 12, nuo 1916 m. – 20, nuo 1928 m. – 30 bendrovių akcijos. „Dow“ sudaro svarbūs pasauliniai prekių ženklai – tokios kompanijos kaip „Apple“, „Nike“, „Microsoft“, „Disney“, „Walmart“, „Coca-Cola“ ir „Visa“.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.