Embargas

Tai prekybos politikos forma, kuomet uždraudžiama iš šalies išvežti ar į šalį įvežti tam tikras prekes (vertybes) arba prekyba su kuria nors šalimi visiškai uždraudžiama. 

Taip pat embargu vadinamas svetimų prekybos laivų ir jų krovinių sulaikymas uoste arba teritoriniuose vandenyse. 

Embargas gali būti taikomas politiniais (pavyzdžiui, teroristinius išpuolius rengiančioms šalims), moraliniais (pavyzdžiui, draudžiama įvežti tam tikras prekes dėl tradicijų, religinių įsitikinimų skirtumų) ar sveikatos apsaugos (pavyzdžiui, draudžiama įvežti tam tikrus vaistus, augalus ar gyvūnus) sumetimais. 

2014 m. rugpjūčio mėn. Rusija įvedė embargą tam tikriems žemės ūkio produktams, žaliavoms ir maisto prekėms iš Europos Sąjungos šalių, Norvegijos, Kanados, JAV, Australijos. Po metų turėjęs baigtis embargas Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu buvo pratęstas dar metams ir tęsiasi iki šiol.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.