Emisija

Emisija (dar žinoma kaip išleidimas) – terminas, apibūdinantis grynųjų pinigų arba vertybinių popierių paleidimą į rinką. Šis procesas visiems minėtų vertybinių popierių savininkams užtikrina vienodas turtines bei neturtines nuosavybės teises.

Emisijos metu vadinamasis emitentas (juridinis asmuo, leidžiantis arba siūlantis leisti vertybinius popierius) paleidžia tam tikrą kiekį vertybinių popierių į rinką. Emitentais gali būti tokios organizacijos kaip bankai, vyriausybinės institucijos, investicinės bankininkystės kompanijos ir t. t. 

Pavyzdžiui, akcijų emisija gali reikšti ir naujų, ir jau seniau egzistavusių akcijų išleidimą. Emisija gali vykti ne tik akcijų biržose, bet ir vadinamosios užbiržinės veiklos metu, t. y. tiesiogiai surandant investuotojus arba skatinant esamus akcininkus investuoti į naujai paleistą emisiją.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.