Finansinis turtas

Namų ūkių, gyventojų finansiniam turtui dažniausiai priskiriami grynieji arba banko sąskaitoje laikomi pinigai, indėliai, įsigytos akcijos arba kiti vertybiniai popieriai. Taip pat lėšos, pervestos į investicinius fondus arba sukauptos pagal gyvybės draudimo ar pensijų sutartis ir pan.

Finansiniu turtu galima laikyti ir teisę/susitarimą, pagal kurį ateityje bus gaunama sutarta pinigų suma ar kitas finansinis turtas, bei kitiems gyventojams, įmonėms ar valstybei suteiktos paskolos, kurios ateityje bus grąžintos.

Dažnai, ypač kalbant apie įmones, finansinis turtas skirstomas į ilgalaikį ir trumpalaikį. Pastarąjį gali sudaryti trumpalaikės investicijos (dažniausiai - iki vienerių metų), per metus gautinos sumos ir pan.

Finansinį turtą derėtų skirti nuo nefinansinio (arba kitaip, materialaus) turto, kuriam, pavyzdžiui, namų ūkyje galime priskirti transporto priemones, baldus, buities įrenginius, būstą ir t.t. Tiesa, nekilnojamasis turtas, kaip ilgalaikė investicinė priemonė, atskirais atvejais taip pat gali būti siejamas su finansiniu turtu.

Finansinis turtas kartais dar apibūdinamas kaip „pinigų ekvivalentas“.  

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.