Indėlis

Indėlis yra banke ar kitoje finansų institucijoje laikomos lėšos, už kurias gali būti mokamos palūkanos. Norint jas gauti, įprastai reikia sudaryti sutartį iš anksto apibrėžtam laikotarpiui. Palūkanos dažniausiai mokamos už indėlius, kurių trukmė siekia nuo kelių mėnesių iki kelių metų. 

Lietuvos ir kitų ES šalių finansų institucijose laikomi indėliai turi dar vieną svarbią ypatybę – iki 100 tūkst. eurų vertės lėšos yra apdraustos valstybės. 

Indėliai gali būti terminuotieji arba kaupiamieji.

Pasirinkdamas terminuotą indėlį, klientas įsipareigoja atitinkamą sumą banke laikyti sutartą laikotarpį, per kurį bankas moka nustatyto dydžio palūkanas. Prireikus pinigų anksčiau laiko ir nutraukus sutartį, gali būti išmokama tik dalis palūkanų arba jos neišmokėtos visai.

Kaupiamasis indėlis – terminuotas arba neterminuotas indėlis, kurio sąskaitą galima nuolat papildyti. Kaupiamojo indėlio atitikmuo „Swedbank“ yra e. taupyklė, kurią galima bet kada papildyti norima suma ir už tai gauti palūkanas. Palūkanų suma apskaičiuojama kasdien priklausomai nuo e. taupyklės sąskaitoje esančios sumos. E. taupyklėje esančias lėšas galima bet kada išsiimti neprarandant iki to momento sukauptų palūkanų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.