Investicinis draudimas

Investicinis draudimas – draudimo (paprastai gyvybės) rūšis, kai draudimo bendrovė investuoja besidraudžiančiojo įmokas siekdama padidinti jų vertę.

Investicinis gyvybės draudimas atlieka dvi funkcijas. Pirma, tai yra finansinė apsauga nelaimės atveju. Apsidraudus investiciniu gyvybės draudimu traumos, neįgalumo, sunkios ligos atvejais draudimo kompanija jums išmokės draudimą. 

Antra, investicinis gyvybės draudimas atlieka taupymo funkciją. Pasibaigus, draudimo sutarties terminui draudimo kompanija grąžina sukauptą pinigų sumą. Sukaupta suma yra visų draudėjo (apsidraudusio ar kitą žmogų apdraudusio asmens) įmokų suma sumažinta draudimo mokesčiais ir padidinta investicine grąža.

Draudimo rizika tenka pačiam draudėjui, o jo sukaupto kapitalo vertė laikotarpio pabaigoje yra tik prognozė. Susidarius nepalankiai situacijai vertybinių popierių rinkoje, vidutinė metinė investicijų grąža gali būti net ir neigiama, o tai gali sumažinti sukaupto kapitalo vertę.

Investicinis gyvybės draudimas „Saugus vaiko fondas“ >> Sužinokite, kiek galite sutaupyti savo vaiko ateičiai

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.