Kredito istorija

Kredito istorija atspindi, kiek kartų ir kiek laiko žmogus pradelsė atsiskaityti bankams, kredito unijoms, lizingo, telekomunikacijų, elektros skirstymo įmonėms, išperkamosios nuomos bendrovėms, greitųjų kreditų įmonėms ar kitiems juridiniams asmenims.

Kredito istorijoje taip pat yra duomenys, kiek asmuo vis dar skolingas, jei yra nepadengtų įsiskolinimų.

Tokia informacija renkama ir saugoma nepažeidžiant teisės aktų reikalavimų. Kredito istorija formuojama visiems pilnamečiams gyventojams.

Visi įrašai asmens kredito istorijoje lieka ilgam: net grąžinus visas skolas ir sumokėjus delspinigius, kredito istorija saugoma dar 10 metų, nes yra susieta ne su žmogumi, o su jo turimais kreditais ar juos suteikusia finansų institucija.

Pradelsimas daugiau nei 90 dienų yra grėsminga riba, nes tokiu atveju žmogus pripažįstamas nesugebančiu vykdyti savo įsipareigojimų, ir ši kredito istorijoje užfiksuota informacija turi įtakos ateityje priimant sprendimą dėl to asmens galimybės pasiskolinti ar sudaryti bet kokias kitas finansinių paslaugų sutartis.

Pradelsus mokėjimus daugiau nei 30 dienų, jie pradedami rodyti sistemoje

Informaciją apie Lietuvos piliečių kredito istoriją šalyje renka ir sistemina kreditų biuras „CreditInfo Lietuva“.

Šaltiniai:

„Swedbank“, www.manocreditinfo.lt/

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.