Kredito palūkanos

Kredito palūkanas sudaro bazinė palūkanų norma ir maržos procentas.

Kredito palūkanų bazinė norma parenkama pagal kredito valiutą. Kreditams eurais taikoma EURIBOR bazinė palūkanų norma. Kitaip sakant, EURIBOR yra Euro zonos tarpbankinė palūkanų norma, už kurią bankai skolina eurus vieni kitiems.  

Maržos procentą kiekvienas kreditorius nustato individualiai kiekvienam klientui.

Bankai gali pasiūlyti sprendimų, kaip apsidrausti nuo galimo palūkanų normos kitimo ateityje. Klientas gali rinktis palūkanų rūšį:
- kintamas palūkanas, kurios pirmą kartą nustatomos pasirašant kredito sutartį, o vėliau keičiamos kas 3, 6 ar 12 mėnesių, atsižvelgiant į jūsų pasirinkto laikotarpio bazinę palūkanų normą. Kredituojančios finansų institucijos gali taikyti ne visų laikotarpių palūkanų normas.
- fiksuotas palūkanas, kurios fiksuojamos pasirašant kredito sutartį ir nustatomos tam tikram laikotarpiui (pvz., 15-ai metų). Pasibaigus fiksacijos laikotarpiui, palūkanos pakeičiamos į kintamas arba vėl fiksuojamos pasirinktam laikotarpiui.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.