Laisvų akcijų dalis

Laisvų akcijų dalis (angl. Free float), dar kitaip vadinama „viešai platinamomis akcijomis“ – tai įmonės akcijos, kuriomis galima prekiauti viešiems investuotojams ir jų prekybos neapriboja bendrovės vadovai, akcininkai ir pan. Laisvų akcijų dalis apskaičiuojama iš visų bendrovės akcininkų turimų akcijų skaičiaus atėmus „užrakintas“ akcijas (angl. Locked-in shares). 

Akcijos, turinčios didesnę laisvą dalį, laikomos pastovesnėmis ir likvidesnėmis nei tos, kurios turi mažą laisvų akcijų dalį. Viešai platinamų akcijų skaičius bendrovėje laikomas reikšmingesniu rodikliu vertinant rinkos kapitalizaciją, nes geriau parodo, kiek, viešųjų investuotojų nuomone, verta bendrovė. 
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.